Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Palestinska diplomatska misija zaprla svoja vrata

Zaprtje misije sovpada s 25. obletnico podpisa sporazuma iz Osla.
Palestinci si želijo, da bi bilo zaprtje misije kratkotrajno. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Palestinci si želijo, da bi bilo zaprtje misije kratkotrajno. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
STA, Ka. M.
14. 9. 2018 | 11:00
14. 9. 2018 | 11:29
1:31
Palestinska diplomatska misija v Washingtonu je v četrtek na zahtevo ameriških oblasti zaprla svoja vrata. Palestinska stran je ob tem izrazila upanje, da bo zaprtje kratkotrajno. Zaprtje misije sovpada s 25. obletnico sporazumov iz Osla.

»Danes se izteče rok za zaprtje,« je v videosporočilu, ki je zakrožil po družbenih omrežjih, dejal vodja misije Palestinske osvobodilne organizacije v Washingtonu Husam Zomlot. Ta je v nagovoru obsodil »nesrečno in maščevalno, a ne presenetljivo« potezo ZDA. »Trumpova administracija nam je dala dve možnosti: ali izgubimo odnose z administracijo ali pa izgubimo pravice kot narod,« je povedal. »Naš predsednik, vodstvo in palestinski narod so izbrali svoje pravice,« je dodal in poudaril, da je edini, ki povzroča težave, ameriški predsednik Donald Trump.

Kot smo že pisali, so ZDA ob stopnjevanju pritiska na palestinske oblasti nekaj dni pred zahtevo po zaprtju diplomatske misije Palestincem odrekle dobrih 200 milijonov dolarjev pomoči in ustavile financiranje agencije ZN za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine