Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Osumljenci na koncertu Taylor Swift načrtovali množičen poboj

Na koncertih v avstrijski prestolnici so pričakovali skupno več kot 170.000 obiskovalcev.
Taylor Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila minuli teden v Londonu. FOTO: Toby Melville/Reuters
Taylor Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila minuli teden v Londonu. FOTO: Toby Melville/Reuters
STA
29. 8. 2024 | 16:20
29. 8. 2024 | 16:48
1:54

Osumljenci, ki so načrtovali napad na koncertu ameriške pop zvezdnice Taylor Swift na Dunaju v začetku meseca, so nameravali ubiti več deset tisoč ljudi, je v sredo izjavil David S. Cohen, namestnik direktorja ameriške obveščevalne službe Cia, ki je avstrijskim oblastem posredovala informacije o nevarnosti napada.

»Na tem koncertu so nameravali ubiti ogromno število ljudi, več deset tisoč,« je na vrhu o obveščevalni dejavnosti in nacionalni varnosti v Washingtonu dejal Cohen. Ob tem je potrdil, da je Cia avstrijskim oblastem posredovala informacije o nevarnosti napada, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

image_alt
Taylor Swift zaradi odpovedi koncertov na Dunaju čuti strah in krivdo

Taylor Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila minuli teden v Londonu. Na koncertih v avstrijski prestolnici so pričakovali skupno več kot 170.000 obiskovalcev.

Vendar so oblasti koncerte na Dunaju odpovedale, potem ko je policija sporočila, da je prijela osumljence, ki naj bi na enem od koncertov načrtovali teroristični napad.

Glavni osumljenec, 19-letnik, ki je v preteklosti obljubil zvestobo džihadistični skupini Islamska država, je nameraval z avtomobilom, naloženim z eksplozivom, zapeljati v množico obiskovalcev, ko bi ti čakali na vstop na stadion Ernsta Happla.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine