Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Olimpijska pripravljenost na steroidih

Vsi se osredotočajo na tisto, zaradi česar bodo OI v Tokiu drugačne, in to, na žalost, niso športniki.
Teden dni pred začetkom iger v Tokiu se postavlja vprašanje, koliko poročati o epidemiološki nevarnosti in koliko o olimpijskih uspehih. FOTO: Isei Kato/Reuters
Teden dni pred začetkom iger v Tokiu se postavlja vprašanje, koliko poročati o epidemiološki nevarnosti in koliko o olimpijskih uspehih. FOTO: Isei Kato/Reuters
16. 7. 2021 | 06:00
5:52

V nadaljevanju preberite:


Olimpijsko vas v Tokijskem zalivu so v torek odprli brez običajne slovesnosti, da bi se tako izognili zbiranju ljudi in nevarnosti širjenja okužbe. Čeprav so športniki v »mehurčkih«, se je že pred začetkom iger postavljalo vprašanje, ali bodo ti dovolj hermetično zaprti, glede na to, da bi virus lahko prenašalo osebje, ki zagotavlja svoje storitve na več krajih.

Ker so nekateri od udeležencev že prispeli v Tokio, so klinike za izolacijo okuženih športnikov že dobile prve paciente. Olimpijci iz Ugande in Srbije, ki so jih ob prihodu na Japonsko testirali, so bili pozitivni. V mestu Hamamacu, ki leži jugozahodno od Tokia, je bilo na covid-19 pozitivnih sedem uslužbencev hotela, namenjenega športnikom. Od 31 članov delegacije Brazilije, ki so tam v »mehurčku«, ni bil do zdaj nihče okužen, a vsi napeto čakajo rezultate testiranj, ki jih zdaj opravljajo vsak dan.

V izolaciji so tudi članice ženske ragbijske reprezentance Rusije, katere maser je pozitiven, in tudi igralci ragbija iz Južne Afrike, s katerimi je bil ob prihodu na Japonsko v letalu okužen potnik.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine