Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Nove obtožbe spolnega nasilja na račun predsednika Trumpa

Zgodilo naj bi se pred več kot dvema desetletjema.
E.Jean Carroll na prireditvi revije Elle leta 2015. FOTO: Astrid Stawiarz/Afp
E.Jean Carroll na prireditvi revije Elle leta 2015. FOTO: Astrid Stawiarz/Afp
22. 6. 2019 | 06:00
22. 6. 2019 | 07:02
2:25
New York – Znana ameriška novinarka in svetovalka za reševanje osebnih težav je še ena v vrsti žensk, ki ameriškega predsednika Donalda Trumpa obtožujejo spolnih napadov. Danes 75-letna E. Jean Carroll pravi, da jo je nekdanji nepremičninski magnat pred več kot dvema desetletjema spolno napadel v garderobi ene newyorških veleblagovnic.

Izvleček iz knjige, v kateri dolgoletna sodelavka revije Elle opisuje dogodek, je objavila revija New York Magazine, v njem pa je zapisano naključno srečanje v luksuzni veleblagovnici Bergdorf Goodman konec 1995 ali v začetku 1996. Trump jo je prosil, naj mu pomaga izbrati darilo, v garderobi pa naj bi jo nasilno obvladal in posilil, preden ga je uspela potisniti stran in zbežati. Carrollova se je zaupala dvema prijateljicama in ena od njih je svoje vedenje o dogodku  potrdila ameriškim medijem, pa tudi, da je avtorico zaman pozivala, naj gre na policijo. Carrollova pravi, da ni šla, ker je krivila samo sebe. »Mislila sem, da sem bila neumna.«

Ameriški predsednik je obtožbe že imenoval lažne novice in izjavil, da »te osebe« ni srečal nikoli v življenju, po njegovem prepričanju želi le bolje prodajati svojo knjigo. Vse, ki imajo informacije o njenem sodelovanju z demokrati, poziva, naj se mu javijo, lažne obtožbe bi morale biti kaznovane. Carrollova sama  poroča, da je članica demokratske stranke in je na zadnjih volitvah volila Hillary Clinton, pri newyorški reviji pa so objavili fotografijo z zabave televizijske družbe NBC iz leta 1987, ki Trumpa in njegovo tedanjo ženo Ivano kaže v družbi s Carrollovo ter njenim tedanjim soprogom.

Trumpa je spolnih napadov obtožila že vrsta žensk, Carrollova pa v svoji knjigi pripoveduje o številnih drugih, ki so se zgodili njej. Pravi, da v svoji omari še vedno hrani obleko, ki jo je nosila tedaj, a doslej še ni pomislila, da bi dala preiskati v iskanju morebitnih genskih dokazov.

Predsednik Trump med zadnjo iransko krizo. FOTO: Mandel Ngan/Afp
Predsednik Trump med zadnjo iransko krizo. FOTO: Mandel Ngan/Afp

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine