Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Napadalci iz Ramble in Cambrilsa želeli napasti tudi Camp Nou

Načrt teroristične celice je spodpletel po eksploziji v hiši v Alcanarju, kjer so načrtovali napade.
Camp Nou FOTO: Albert Gea/Reuters
Camp Nou FOTO: Albert Gea/Reuters
Ka. M.
1. 8. 2018 | 10:29
1. 8. 2018 | 11:15
1:55
Barcelona – Preiskava španskih in katalonskih organov pregona je pokazala, da je teroristična celica, ki je pred slabim letom dni izvedla napad na barcelonski Rambli in v Cambrilsu, želela napasti tudi sloviti barcelonski nogometni stadion Camp Nou.

Napada na Rambli in v Cambrilsu 17. avgusta lani sta bila zgolj načrt B teroristične celice imama Abdelbakija Esa Sattya, piše katalonski El Periódico. Teroristi so želeli napasti pariški Eifflov stolp, barcelonsko baziliko svete Družine in stadion Camp Nou. Napade bi izvedli 20. avgusta, na dan tekme med domačo Barço in seviljskim Betisem, a jim je načrte preprečila eksplozija v hiši v kraju Alcanar, kjer so izdelovali eksplozivna telesa.



Da je celica načrtovala napad na baziliko svete Družine, je preiskovalcem povedal član celice 17-A, ki je preživel eksplozijo v Alcanarju, o načrtih napada v Parizu pa so sklepali na podlagi fotografij in potovanj članov celice v francosko prestolnico. Načrte za napad na Camp Nou so preiskovalcem razkrili podatki na telefonu člana celice. Iz zgodovine spletnega brskanja je razvidno, da so napadalci iskali podatke o dogajanju na barcelonskem stadionu, med iskanji so prav tako fotografije stadiona, še navaja katalonski časopis.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine