Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Najhitrejša na tržaški regati je bila Arca SGR Furia Benussija

Way of Life Gašperja Vinčeca, zmagovalca zadnje Barcolane, je prišla na cilj druga.
Prva na cilju je bila Arca SGR. FOTO: Barcolana
Prva na cilju je bila Arca SGR. FOTO: Barcolana
10. 10. 2021 | 13:04
10. 10. 2021 | 13:17
1:34
Na letošnji Barcolani, ki se lahko pohvali z rekordom najbolj množične regate na svetu, je slavil Italijan Furio Benussi s svojo ekipo na maksi jadrnici Arca Sgr. Zaradi močne burje je bila to ena hitrejših regat v 53-letni zgodovini, saj je zmagovalec na cilj prispel v dobre tri četrt ure. Manjše jadrnice pa se tekmovanja zaradi varnosti sploh niso mogle udeležiti. Barcolana je regata, kjer sicer lahko sodelujejo jadrnice različnih velikosti, pri čemer pa se manjše z večjimi ne morejo meriti po hitrosti. Trst v tem času obišče več sto tisoč obiskovalcev in gre za velik jadranski praznik.

Gašper Vinčec z ekipo Ewol je z jadrnico Way of Life, zmagovalec zadnje Barcolane, je pristal na drugem mestu. Regate se je udeležilo 1650 jadrnic.

Go to Barcolana from Slovenia – I feel Slovenia, ki so jo včeraj organizirali iz Portoroža, pa je bila zaradi še močnejše burje sploh težavna. Od 26 prijavljenih jadrnic jih je na cilj, v Trst, prispelo pet. Zmagala je Taia 2 & Wihite Goose lastnika Gorana Djorjeviča iz kluba Loka timing iz Škofje Loke.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine