Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Melania Trump izrazila podporo pravici do splava

Melania Trump v javnosti redko izraža politična stališča, tokrat pa je dregnila v eno od ključnih predvolilnih vprašanj.
Melania na zadnjem dnevu republikanske nacionalne konvencije 18. julija letos FOTO: Patrick T. Fallon/AFP
Melania na zadnjem dnevu republikanske nacionalne konvencije 18. julija letos FOTO: Patrick T. Fallon/AFP
STA
3. 10. 2024 | 09:34
3. 10. 2024 | 10:37
2:18

Nekdanja prva dama ZDA Melania Trump v svoji knjigi spominov, ki bo izšla prihodnji torek, izraža trdno podporo pravici do splava, navajajo ameriški mediji, ki so dobili odlomke iz knjige z naslovom Melania. Novica odmeva, ker stranka njenega soproga, republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, splavu odločno nasprotuje.

»Nujno je treba zagotoviti, da bodo ženske imele avtonomijo pri odločanju o rojstvu otrok na podlagi lastnega prepričanja, brez kakršnegakoli vmešavanja ali pritiska vlade. Zakaj bi lahko kdo drug odločal o tem, kaj bo ženska počela s svojim telesom? Temeljna pravica ženske do osebne svobode, do lastnega življenja ji daje pravico, da prekine nosečnost, če to želi,« je zapisala.

Melania Trump v javnosti redko izraža politična stališča, tokrat pa je dregnila v eno od ključnih predvolilnih vprašanj. Ankete kažejo, da ima demokratska kandidatka Kamala Harris pri volivcih glede te teme precejšnjo prednost pred Trumpom. Tega se zaveda tudi Trump, ki je stranko prepričal, da so vprašanje splava umaknili s strankarske platforme, potrjene na julijski nacionalni konvenciji.

image_alt
(KOLUMNA) Kamalin trenutek

Trump se obenem hvali, da je imenoval vrhovne sodnike, ki so ukinili pravico do splava po celotnem ozemlju ZDA in jo predali v odločanje posameznim zveznim državam. Obenem pa zagotavlja, da bodo imele ženske pod njegovo oblastjo vse pravice, in občasno kritizira republikanske države, ki potrjujejo drakonske zakone proti splavu.

Za zdaj ni jasno, ali Melania Trump z objavo svojega stališča mesec dni pred volitvami poskuša pomagati Trumpu, ki glede podpore med ženskami zelo zaostaja za demokratko Harrisovo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine