Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Letalo Melanie Trump zasilno pristalo

Približno deset minut po vzletu so v kabini zaznali rahel dim, prostor pa je napolnil vonj, kot da se je nekaj vnelo.
Letalo Melanie Trump je moralo zasilno pristati. FOTO: Reuters
Letalo Melanie Trump je moralo zasilno pristati. FOTO: Reuters
A. V.
17. 10. 2018 | 15:40
17. 10. 2018 | 16:34
1:59
Letalo ameriške prve dame Melanie Trump se je moralo zasilno vrniti nazaj na letališče Joint Base Andrews, ker so v kabini zaznali dim. Prva dama je iz vojaškega letališča v Marylandu sicer letela proti Philadelphii.



Novinarska ekipa, ki je potovala zraven, je poročala, da so približno deset minut po vzletu v kabini zaznali rahel dim, prostor pa je napolnil vonj, kot da se je nekaj vnelo. Po prvih poročilih naj bi dim zaznali v sprednjem delu letala.

Trumpova je bila na poti na obisk v bolnišnico, kjer zdravijo matere s težavami zaradi zlorabe opioidov in dojenčke, ki so se rodili kot odvisniki od sredstev proti bolečinam in mamil.

Letalo Air Force One se je moralo vrniti v bazo. FOTO: AFP
Letalo Air Force One se je moralo vrniti v bazo. FOTO: AFP

 

Tudi Melania je opazila dim v kabini


Letalo se je vrnilo nazaj na letališče in povsem varno pristalo. Potnikom so pred tem razdelili mokre brisače, da si jih lahko dajo čez obraz, če jih bo dim preveč motil. Ameriški mediji poročajo, da je dim opazila tudi žena ameriškega predsednika, toda pred pristankom naj bi se dim že razkadil, izginil je tudi moteč vonj.



Iz Bele hiše niso sporočili uradne razlage, kaj se je zgodilo, a so rekli, da bodo potovanje ponovno izvedli, toda uporabili naj bi drugo letali in posadko. Obenem so zatrdili, da je šlo zgolj za manjšo tehnično napako in da so vsi potniki nepoškodovani. Brez težav je iz letala izstopila tudi prva dama Melania Trump.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine