Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Lenarčiča niso podprli le nacionalisti

Slovenski komisarski kandidat brez težav na poti proti palači Berlaymont.
Slovenski kandidat Janez Lenarčič na sinočnjem zaslišanju v evrpskem parlamentu ni imel težav. FOTO: Foto Aris Oikonomou/AFP
Slovenski kandidat Janez Lenarčič na sinočnjem zaslišanju v evrpskem parlamentu ni imel težav. FOTO: Foto Aris Oikonomou/AFP
3. 10. 2019 | 14:44
3. 10. 2019 | 18:41
1:30
Bruselj – Kandidat za evropskega komisarja za krizno upravljanje Janez Lenarčič je na sestanku koordinatorjev političnih skupin odbora za razvoj dobil pozitivno oceno.

Po neuradnih informacijah iz več virov so ga podprle vse skupine z izjemo nacionalistične in protipriseljenske skupine Identiteta in demokracija (ID), v kateri so avstrijski svobodnjaki, francoski Nacionalni zbor in Alternativa za Nemčijo.

Nekaj časa je bilo nejasno, kakšna je bila drža skupine evropskih reformistov in konservativcev (ECR). A ocena ni bila odvisna od njih, saj ima Lenarčič že zagotovljeno zahtevano dvetretjinsko večino. Koordinatorka ECR Beata Kempa nam ja nato sporočila, da so tudi oni podprli Lenarčiča.

Ocena odbora je sicer poslana vodstvu parlamenta, konferenci predsednikov. To bo 17. oktobra odločilo, ali ima dovolj informacij o končanju postopka zaslišanj komisarjev. Šele nato bodo objavljene uradne ocene kandidatov.

Po načrtih naj bi evropski parlament glasoval o celotni evropski komisiji Ursule von der Leyen na plenarnem zasedanju 23. oktobra.   
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine