Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

»Jokajoči otroci so le igralci, ki so jim naročili, kaj naj povedo v kamere«

Komentatorka Ann Coulter je na televiziji dejala, da so otroci igralci, ki so jim v roke potisnili scenarij in jim ukazali, naj jočejo.
Otroci igrajo nogomet v nastanitvenem centru v teksaškem Tornillu. FOTO: Jose Luis Gonzalez/Reuters
Otroci igrajo nogomet v nastanitvenem centru v teksaškem Tornillu. FOTO: Jose Luis Gonzalez/Reuters
Anja Intihar
19. 6. 2018 | 09:32
19. 6. 2018 | 10:56
3:05
Washington – Konservativna (politična) komentatorka Ann Coulter je zavzela »zanimivo« stališče o jokajočih otrocih na mehiško-ameriški meji, ki so jih ločili od staršev. Odvetnica in pisateljica trdi, da so to zgolj igralci, ki so jim naročili, kaj naj preberejo v kamero in kako se morajo obnašati. Pri tem dodaja, da želijo s tem le očrniti predsednika ZDA.

Priseljenska politika Donalda Trumpa je pretresla ameriško in svetovno javnost. Obmejni uslužbenci so več tisoč otrok ločili od staršev in jih odpeljali v številne nastavitvene centre. Kaj bo z otroki, če bodo starše vrnili v njihove izvorne države, (še) ni znano. 

Šestinpetdesetletna Coulterjeva je v nedeljski oddaji The Next Revolution na televiziji Fox News dejala, da so malčki le igralci in da predsednik Trump zagotovo ne bo nasedel temu joku in vrišču. 

»Nadaljeval bo svojo priseljensko politiko. Poleg tega bi mu rada sporočila še nekaj: gospod predsednik, naj vas ti mali igralci, ki 24 ur na dan jočejo po televiziji, ne zavedejo. Kar živčna postanem, ko pomislim, da kot predsednik ZDA dobivate informacije s televizije,« je povedala pred očmi ameriške javnosti v oddaji, ki jo vodi Steve Hilton



Ann Coulter je namigovala na članek, ki naj bi bil objavljen v New Yorkerju in v katerem je novinar menda zapisal, da so otroci le igralci, ki so jim starši in drugi naročili, kaj naj povedo v kamere. »Ne pozabimo, da New Yorker ni konservativen medij. V članku novinar opisuje, kako so otrokom dali scenarije, zato jim nikar ne nasedajte,« je ljudem polagala na srce Coulterjeva. 

Težava je le to, da ni čisto jasno, o katerem članku je govorila. New Yorker je prejšnji mesec res objavil članek o tem, da starši otroke učijo, kaj naj povedo – a ne v kamere in ne po tem, ko so ločili družine, temveč zaposlenim na priseljenskih uradih, kjer prosijo za odobritev vizuma za vstop v ZDA.


Tudi učenci floridske šole v resnici igralci


Nekateri konservativci so šli še korak dlje – študente s floridske srednje šole Marjory Stoneman Douglas, ki je bila februarja letos prizorišče strelskega pohoda, so prav tako označili za igralce, ki v resnici sploh niso dijaki omenjene šolske ustanove iz Parklanda. 

Proti Trumpovi priseljenski politiki tako imenovane ničelne tolerance (gre za eno njegovih predvolilnih obljub) so se oddaljili že nekateri njegovi republikanski podporniki. Ločevanje družin na meji se jim zdi nedopustno, a predsednik vztraja pri svojem stališču, češ da ne bo dopustil, da se ZDA spremenijo v begunsko taborišče. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine