Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Jeza, zbrana okoli ene osi, je lahko nevarna za vse

Za azijsko silo je povečanje napetosti na Bližnjem vzhodu slaba novica, toda dobra priložnost za ostrenje njene diplomacije.
Kitajska ohranja bilateralne odnose z vsemi akterji krize, vključno s Hamasom, Hezbolahom in hutijevci. FOTO: Atta Kenare/AFP
Kitajska ohranja bilateralne odnose z vsemi akterji krize, vključno s Hamasom, Hezbolahom in hutijevci. FOTO: Atta Kenare/AFP
3. 10. 2024 | 05:00
5:35

V nadaljevanju preberite:

Uradni Peking ni prenehal pozivati udeležence rastočih napetosti na Bližnjem vzhodu k zadržanosti, tudi ko je bilo jasno, da se nihče noče vzdržati pri prilivanju olja na ogenj velike vojne. Čeprav je vse manj verjetno, da bo azijska sila aktivno posredovala v poskusih umiritve krize, je zelo verjetno, da bo Kitajska izkoristila novo fazo spopadov med Izraelom in Iranom kot še en dokaz, kako napačna je politika ZDA v tej regiji.

Velika vojna v regiji, iz katere pridobiva večino energije, ni v interesu Kitajske. Lani je več kot 90 odstotkov iranske nafte šlo v kitajske rafinerije, čeprav ta količina predstavlja le 10 odstotkov kitajskega uvoza.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine