Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Japonski zen in politika planetarnega ravnovesja

V prihodnjih letih si je težko zamisliti pomembnejše zavezništvo od tega, ki povezuje ZDA in Japonsko.
Dejstvo, da je danes na volišča prišlo manj kot 30 odstotkov Japoncev, samo po sebi priča o stanju zavesti v japonski družbi. FOTO: Richard A. Brooks/AFP
Dejstvo, da je danes na volišča prišlo manj kot 30 odstotkov Japoncev, samo po sebi priča o stanju zavesti v japonski družbi. FOTO: Richard A. Brooks/AFP
27. 10. 2024 | 21:38
27. 10. 2024 | 21:38
6:45

V nadaljevanju preberite:

Čeprav ni prvič, da potekajo parlamentarne volitve na Japonskem in predsedniške v Ameriki skorajda istočasno, ni bilo to časovno prekrivanje še nikoli tako zelo pomembno kot danes.

Zanimivo je, da Japonska skorajda ni prisotna v ameriški predvolilni kampanji in da vprašanje, ali bo na čelu Amerike Kamala Harris ali Donald Trump, ni niti malo vplivalo na to, kateri stranki bodo Japonci izrazili zaupanje.

Pa vendar si je v prihodnjih letih težko zamisliti pomembnejše zavezništvo od tega, ki povezuje ZDA in Japonsko. Ko so japonski volivci danes prihajali na volišča, so imeli v mislih lastne dvome o demokraciji, ki so jih izzvali škandali okoli političnih skladov, ki se jih je zbiralo z različnih strani in na različne načine.

In čeprav to ni sveža novica v japonskem političnem življenju, je javnost zdaj dodatno ogorčena spričo korupcije lastnih politikov, kajti cene se zvišujejo, plače ostajajo enake in prihodnost postaja nenadoma zelo negotova.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine