Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Jack in Jiang, junaka iste kitajske basni

Na zadnjem slovesu od nekdanjega predsednika ni tistih, ki jih je uvedel v Komunistično partijo kot svež veter v jadra.
V čast Jiang Zeminu, ki je v četrtek preminil v 97. letu, bodo ustavili dejavnosti na vseh borzah po državi. FOTO: Hector Retamal/AFP
V čast Jiang Zeminu, ki je v četrtek preminil v 97. letu, bodo ustavili dejavnosti na vseh borzah po državi. FOTO: Hector Retamal/AFP
6. 12. 2022 | 05:00
7:36

V nadaljevanju preberite:

Promet v zahodnem delu Pekinga je od včeraj zaprt zaradi priprav na zadnje slovo od posmrtnih ostankov nekdanjega partijskega in državnega voditelja Jiang Zemina, ki bo danes potekalo na Revolucionarnem pokopališču Babaoshan. V čast državniku, ki je v četrtek preminil v 97. letu, bodo ustavili dejavnosti na vseh borzah po državi, za tri minute bo ustavljeno tudi trgovanje z zlatom, obveznicami in devizami.

Kitajska se je od voditelja, ki je spremenil njeno podobo, zadnjič poslovila leta 1997, ko je preminil Deng Xiaoping. Tistega leta je bil na najvišjem položaju v državi prav Jiang Zemin, ki je Dengovo doktrino o kapitalistični oziroma drugi plati socialistične izgradnje izvajal dosledno in z globokim prepričanjem.

Zdaj se od Jianga poslavlja nacija na razpotju, na katerem je zelena luč prižgana zgolj na enem semaforju: na tistem, na katerem je dovoljeno zaviti levo ter se vrniti k marksistično-leninističnim postavkam temeljev politične ekonomije sedanjega voditelja Xi Jinpinga.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Premium
O oblasti, ki je pozabila poslušati upornike

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine