Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Davor Dragičević: Ne boste me ubili kot Davida (VIDEO)

»Še vedno sem zdrav in pri pameti, ni jim uspelo, da bi me likvidirali,« je sporočil oče nesrečnega Davida.
V Banjaluki se je večkrat zbrala množica podpornikov Davorja Dragičevića. FOTO: Voranc Vogel
V Banjaluki se je večkrat zbrala množica podpornikov Davorja Dragičevića. FOTO: Voranc Vogel
A. V.
8. 1. 2019 | 09:10
8. 1. 2019 | 09:55
2:25
Po osmih dneh se je spet javil Davor Dragičević, potem ko je izginil 30. decembra po protestih v Banjaluki in aretaciji več podpornikov skupine Pravica za Davida. Poudaril je, da je z njim vse v redu, a če se mu bo v prihodnje kaj zgodilo, bo za to kriv srbski član predsedstva BiH Milorad Dodik in preostalo vodstvo Republike Srbske – predsednica Republike Srbske Željka Cvijanović in notranji minister Dragan Lukač.



»Nisem pobegnil, samo skril sem se. Rekel sem: Ne boste me ubili kot Davida,« je v videu sporočil Davor Dragičević, oče nesrečnega 21-letnega Davida Dragičevića. Lanskega 24. marca so ga našli mrtvega, njegova družina pa trdi, da ga je umorila policija.



»Še vedno sem zdrav in pri pameti, ni jim uspelo, da bi me likvidirali. Lahko me fizično ubijejo, a mi ne bodo nikoli odvzeli resnice in pravice za Davida,« je povedal oče, ki se skriva pred javnostjo v neznani hiši.


 

Protestniki niso naredili nobene napake


Po številnih protestih je policija za očeta izdala zaporni nalog, proteste pa prepovedala, češ da protestniki kršijo zakone. Dragičević je v videu odgovoril tudi na te očitke, saj je prepričan, da v devetih mesecih protestov niso naredili nobene napake.

Davor Dragičević je izginil 30. decembra v poznih večernih urah, potem ko je policija v Banjaluki razgnala protestnike, ki so zahtevali, da pristojni raziščejo Davidovo smrt. Za očeta so sicer izdali tudi zaporni nalog, proteste pa so prepovedali. Za prepoved se je oblast odločila, ker člani skupine po njihovem mnenju kršijo zakone.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine