Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Znebila se je poroštva za Rusko dačo, malo preveč govorila, avtoritete še nima

Kako Natašo Pirc Musar ocenjujejo sogovorniki, tudi njen protikandidat na volitvah Anže Logar, in kaj se je letos dogajalo z njenimi financami?
Nataša Pirc Musar je napovedala, da bo resnično predsednica vseh, da bo garala za človekove pravice, ustavne pravice in demokracijo. Je napoved uresničila? FOTO: Voranc Vogel
Nataša Pirc Musar je napovedala, da bo resnično predsednica vseh, da bo garala za človekove pravice, ustavne pravice in demokracijo. Je napoved uresničila? FOTO: Voranc Vogel
21. 12. 2023 | 05:00
21. 12. 2023 | 07:02
9:26

V nadaljevanju preberite:

Predsednica republike sodi med najbolje ocenjene politike. V zadnjih dvanajstih mesecih je bila po anketah Mediane za Delo devetkrat na prvem mestu med politiki, enkrat je bila tretja, dvakrat pa drugouvrščena. Na drugem mestu je bila tudi v decembrskem merjenju, ko jo je prehitel Anže Logar.

Na spletni strani protikorupcijske komisije je objavljeno, da je Nataša Pirc Musar zelo kmalu po prevzemu funkcije, zaprisegla je 22. decembra lani, komisijo obvestila o spremembi premoženja. Je sicer solastnica v treh družbah. Podatki o tem, kako so te družbe poslovale v letu, ko je opravljala predsedniško funkcijo, še niso javno objavljeni.

Na spletni strani protikorupcijske komisije pa je objavljena sprememba premoženja oziroma prenehanje obveznosti predsednice. Gre za prenehanje poroštva pri bančnem posojilu, ki ga je poplačala družba Ruska dača. Med zavarovanji desetletnega bančnega posojila v vrednosti 431.000 evrov je bilo namreč tudi predsedničino osebno poroštvo. Kako pa je ocenjeno njeno politično delovanje? Jutri bo namreč minilo leto dni od prisege, dan kasneje pa je v predsedniški palači prevzela posle od svojega predhodnika.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine