Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

»Zlorabili so naše ime«

To naj bi se po trditvah vodstva bolnišnice Valdoltra zgodilo v povezavi s poročanjem o tragični smrti 23-letnika v Piranu.
Ortopedska bolnišnica Valdoltra, 19.junija 2014 [avtor:Samec Blaž] Foto Blaz Samec/delo Samec Blaž
Ortopedska bolnišnica Valdoltra, 19.junija 2014 [avtor:Samec Blaž] Foto Blaz Samec/delo Samec Blaž
11. 5. 2021 | 19:53
11. 5. 2021 | 20:18
1:56
V poročanju nekaterih medijev o tragični smrti 23-letnika v Piranu, ki naj bi preminil zaradi zaužitja usodne mešanice alkohola, zdravil in prepovedanih drog, so se v zadnjih tednih po mnenju Radoslava Marčana, direktorja Ortopedske bolnišnice Valdoltra, neupravičeno pojavila tudi  imena nekaterih njihovih zaposlenih. »Tovrstni, brez dvoma moralno in morda tudi pravno sporni zapisi, blatijo ime in integriteto zdravstvene ustanove in v njej zaposlenih«, je še zapisal.

Nihče od posameznikov, ki so zaposleni v Ortopedski bolnišnici Valdoltra in omenjenih v medijskih zapisih ni bil prisoten na zabavi, kjer naj bi se zgodil tragičen dogodek, in nihče izmed zaposlenih v bolnišnici ni v povezavi z omenjenim dogodkom v policijski preiskavi, še zatrjuje vodstvo bolnišnice z več kot 110-letno zgodovino in mednarodnim ugledom.

»Valdoltra se uvršča med najboljše ortopedske centre na svetu«, zato se Marčan sprašuje, zakaj prav njih omenjajo v povezavi z nesrečnim dogodkom. »Zakaj se v člankih pojavljajo imena naših zdravnikov? Zakaj vsa ta pompoznost? Gre zgolj za pomanjkanje kakovostnih novic, kjer je družbeno dogajanje že leto dni okrnjeno zaradi epidemije? Gre morda za dekoracijo tragične novice s pompoznimi novicami o nečem, kar naj bi se morda dogajalo v Valdoltri?« Marčan na vse to ne pozna odgovorov, se mu pa, kot pravi, zdi tragično, da se »tako pompozno izkorišča tragično smrt mladega fanta, kar brez dvoma postavlja pod vprašaj integriteto določenega dela slovenskega novinarstva«.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine