Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Že prvo jutro zastoj pri šolanju na daljavo

Preobremenjen je bil sistem enotne prijave, a je Arnes težav odpravil v dveh urah.
Šolarji imajo težave s prijavami v spletne učilnice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Šolarji imajo težave s prijavami v spletne učilnice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. K.
19. 10. 2020 | 08:50
19. 10. 2020 | 12:53
2:01
Danes so doma ostali učenci od šestega razreda in dijaki srednjih šol. Kljub temu da je ministrstvo za izobraževanje ponavljalo, da so šole pripravljene na delo na daljavo, se očitno ponovno zapleta. Na družbenih omrežjih je bilo že zjutraj mogoče prebrati, da se ne morejo prijaviti v spletne učilnice.

Zaplet so potrdili tudi pri Arnesu: »Arnes Učilnice in prijave AAI delujejo upočasnjeno zaradi izrednega navala prijav. Delamo vse, da bomo težave rešili v najkrajšem času.«



Situacija se zdaj umirja. Kot so odgovorili iz Arnesa, je bila največja težava v tem, da je bil zjutraj trikrat večji naval kot spomladi v največji špici. »Preobremenjen je bil sistem enotne prijave, a je Arnes težav odpravil v dveh urah. Arnes Učilnice še vedno delujejo upočasnjeno, odkrili smo ozko grlo in ga odpravljamo. Izboljšanje pričakujemo že tekom dneva. Ostale storitve delujejo brez težav,« so še odgovorili iz Arnesa.
 
Arnes je za IKT spomladi dobil dodatna sredstva, ki so jih skupaj z rednimi sredstvi vložili v razširitev osnovne infrastrukture, nadgradnjo storitev in za nadomeščanje opreme, ki so jo v prvem valu dobili na posodo. Kot so še sporočili iz Arnesa, trenutno intenzivno vgrajujejo dodatno opremo, ki so jo dobili šele pretekli teden, saj je na trgu hudo pomanjkanje opreme. V Arnesu so dodali, da bodo dodatno opremo, s katero bodo še razširili zmogljivosti, prejeli čez nekaj tednov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine