Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Za Tobačno vplačanih 25 milijonov

Predkupni upravičenec plačal celotni del kupnine za 49 nepremičnin
Gradbena jama na območju Tobačne. FOTO: Uroš Hočevar
Gradbena jama na območju Tobačne. FOTO: Uroš Hočevar
5. 7. 2019 | 17:00
2:17
Igor Pezdirc, ki je nedavno dobil dobro leto trajajočo sodno bitko za nakup nepremičnin na območju Tobačne, je danes predčasno vplačal celotno kupnino. Rok za vplačilo preostanka kupnine se sicer izteče prihodnji četrtek. Na bančni račun Grege Ermana, stečajnega upravitelja Imosa-G, ki nepremičnine prodaja že več kot štiri leta, je bilo nakazanih 25 milijonov evrov.

Z vplačilom kupnine in kasneje s sklenitvijo pogodbe o nakupu zemljišča se bo gradbena jama, ki že več let zeva sredi Ljubljane, lahko končno začela sanirati. Višje sodišče v Ljubljani je namreč v pravnem sporu pri prodaji kompleksa 49 nepremičnin na območju Tobačne že sredi minulega meseca razsodilo v prid Pezdirca, ki je uveljavljal predkupno pravico pri nakupu zemljišča. Erman nam je tudi uradno potrdil, da je bila kupnina danes v celoti plačana.

Lastnik 49 nepremičnin na območju Tobačne je zdaj predkupni upravičenec Igor Pezdirc. FOTO: Leon Vidic
Lastnik 49 nepremičnin na območju Tobačne je zdaj predkupni upravičenec Igor Pezdirc. FOTO: Leon Vidic


Ker je pred natanko letom dni Pezdirc sprejel ponudbo poslovneža Alena Sijarića bo ta črnogorski investotor najverjetneje začel graditi na območju Tobačne. Sijarić v Budvi skupaj s partnerjem sicer že gradi okoli 60 milijonov vreden poslovno-stanovanjski kompleks»Porto Budva«. Kakšne konkretne načrte ima črnogorski poslovnež v tem delu Ljubljane za zdaj še ni jasno. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, pa bo tam zrasel stanovanjsko-poslovni kompleks. 


Pred leti je bila na tem zemljišču predvidena gradnja Tobačne mesta z okoli 600 stanovanji v devetih stolpnicah, v katerih bi bili tudi trgovski in poslovni prostori, želeli pa so zgraditi še hotel s kongresno ponudbo. Načrti o projektu, ki je bil takrat ocenjen na okoli 200 milijonov evrov, so splavali po vodi že pred slabimi petimi leti. Konec leta 2014 je namreč gradbeno podjetje Imos doletel stečaj

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine