Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Volitve 2022

V Krškem zmaga Janezu Kerinu

Med Dušanom Šiškom in Janezom Kerinom je bilo po prvem krogu le pet odstotkov glasov razlike.
Krško. FOTO: Igor Mali
Krško. FOTO: Igor Mali
4. 12. 2022 | 19:15
4. 12. 2022 | 21:41
1:42

Najmlajšo med mestnini občinami bo v prihodnjem mandatu vodil Janez Kerin, ki je po vseh preštetih glasovih prejel 55,16-odstotno podporo. 

Občina Krško dobiva novega župana tako po dobrih desetih letih. Da bo na tokratnih lokalnih volitvah napeto že v prvem krogu županskih volitev, je bilo jasno tisti hip, ko se je dolgoletni župan Miran Stanko odločil, da za najvišjo funkcijo v občini ne kandidira več.

Zanjo se je sicer prijavilo šest kandidatov, v drugi krog pa sta se s petimi odstotki razlike uvrstila neodvisna Dušan Šiško, nekdaj sicer poslanec Zmaga Jelinčiča v državnem zboru, in v politiki manj znani kriminalistični inšpektor Kerin, ki je kandidaturo vložil s skupino volivcev Liste Modra smer in prvopodpisano Marto Levičar Magiera

V drugem krogu sta Šiška podprla dva županska kandidata iz prvega kroga. Uradne podpore Gibanja Svoboda ni dobil nobeden od njiju.

Kot je za Delo po zmagi dejal Kerin, dobro delo vselej obrodi sadove in tako je bilo po njegovem tudi tokrat. Koalicijo bo sklepal s tistimi, ki bodo podprli dobre projekte, sam pa bo jutri tudi naredil nekaj dobrega za druge, kot je rekel: udeležil se bo krvodajalske akcije v Leskovcu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine