Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vodstvo o okrnjenem programu, stavkovni odbor programov ne bi krčil

Zaradi stavke novinarskih sindikatov RTV Slovenija bo v ponedeljek na TV Slovenija spremenjena programska shema.
Stavkovni odbor novinarskih sindikatov na RTVS je nadaljevanje novinarske stavke napovedal za 20. junij med 14. in 23. uro. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Stavkovni odbor novinarskih sindikatov na RTVS je nadaljevanje novinarske stavke napovedal za 20. junij med 14. in 23. uro. FOTO: Voranc Vogel/Delo
17. 6. 2022 | 12:30
17. 6. 2022 | 12:53
2:22

»Gledalke in gledalce obveščamo, da bo v ponedeljek, 20. junija 2022, od 14. ure do 23. ure zaradi stavke Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija, enega od treh reprezentativnih sindikatov na RTV Slovenija, okrnjene dnevnoinformativne vsebine Televizije Slovenija,« je sporočil generalni direktor Andrej Grah Whatmough v nasprotju s tem, kar zagotavljajo v stavkovnem odboru, da programov ne bodo krčili.

»Ker stavkamo za drugačno javno RTV tudi in predvsem v interesu javnosti, se je stavkovni odbor že v izhodišču odločil, da programov RTV Slovenija ne bomo krčili ali prekinjali, kot počne sedanje vodstvo javnega zavoda, marveč le nadgradili s stavkovnimi vsebinami,« je že včeraj sporočila novinarka Helena Milinković, predsednica generalnega vodstva stavkovnega odbora novinarskih sindikatov RTV Slovenija in Predsednica Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija.

Na navedbe in ukrepe generalnega direktorja RTV Slovenija so se odzvali v izjavi za javnost ob 12.30, ki smo jo prenašali v živo.

Kot so še opozorili v stavkovnem odboru, je nezakonito tudi navodilo generalnega direktorja, da naj enote pripravijo sezname stavkajočih, ker bo to podlaga za neizplačilo njihovih plač. Protizakonito je tudi njegovo rožljanje z disciplinskimi in odškodninskimi sankcijami delavcem, ki bi dejansko pri opravljanju svojih delovnih obveznosti spoštovali stavkovna navodila.

»Z izdanimi navodili pa so izpolnjeni vsi znaki kaznivega dejanja po drugem odstavku 200. člena Kazenskega zakonika, zato generalnega direktorja pozivamo, da jih nemudoma umakne, sicer bomo prisiljeni v uporabo sodnega varstva,« so jasni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine