Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Vlada in sindikati še daleč od kompromisa

Plačna reforma: Predstavniki vlade in uslužbencev ponavljajo zavezanost, da bi uspešno končali pogajanja, a še niso blizu.
Predstavniki vlade in vseh 46 reprezentativnih sindikatov javnega sektorja se bodo na centralnih pogajanjih spet sestali 6. maja. Foto Črt Piksi
Predstavniki vlade in vseh 46 reprezentativnih sindikatov javnega sektorja se bodo na centralnih pogajanjih spet sestali 6. maja. Foto Črt Piksi
16. 4. 2024 | 05:00
6:09

V nadaljevanju preberite:

Datum, do katerega si je vlada določila, da bo pod streho spravila reformo plačnega sistema v javnem sektorju – 13. september –, se počasi približuje, stališča med predstavniki izvršilne oblasti in sindikatov pa niti ni. Pri ključnih točkah ostajajo daleč narazen tudi po včerajšnji seji centralne pogajalske skupine, sta obe strani ponovili zavezanost, da pravočasno dosežejo cilj.

Po dobrem mesecu pogajanj znotraj stebrov in v ožji sestavi, s po petimi zastopniki vsake sindikalne pogajalske skupine in vlade, so za skupno mizo spet sedli predstavniki vseh 46 reprezentativnih sindikatov javnega sektorja in vladnih resorjev, v katere spadajo. Na tej inventuri, kot jo je poimenoval Branimir Štrukelj, predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, so znova postavili vprašanja obdobja implementacije reforme, kako bo v tem času upoštevana inflacija in druge zahtevne teme, pri katerih se pogledi še razlikujejo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine