Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Zali ne bo nočne sprostitve prometa

Popolna zapora ostane do 20. avgusta brez prekinitve v nočnem času.
Zala. FOTO: Foto Anja Intihar/Delo
Zala. FOTO: Foto Anja Intihar/Delo
STA
3. 8. 2018 | 14:00
3. 8. 2018 | 14:42
1:54
Direkcija RS za infrastrukturo je na četrtkovem sestanku ugotovila, da na cesti Idrija-Godovič, kjer je zaradi sanacije brežin v Zali vzpostavljena popolna zapora, ponoči ne bo možno sprostiti prometa, kot je bilo sprva načrtovano.

Ob pričetku pripravljalnih del je bilo ocenjeno, da bodo ta potekala od 23. julija do 20. avgusta ter da bi lahko v primeru njihovega ugodnega poteka in brez poškodb vozišča po 14 dneh sprostili izmenično enosmerni promet v nočnem času od 22. ure do 5. ure zjutraj, ko ne bo možno izvajati del na brežini in ko bodo večji elementi z brežine že odstranjeni. Analiza opravljenih del in del, ki jih je treba še postoriti, je pokazala, da to ne bo mogoče – popolna zapora ostane do 20. avgusta brez prekinitve v nočnem času.
 

Nevarni odkruški


Z brežin so že bile odstranjene predvidene labilne skale in večino krušljivega kamenja, a še vedno na brežinah ostaja znaten del krušljivega kamenja, saj se z vrtanjem za sidra in montažo mrež pojavljajo še dodatni odkruški. To pomeni, da se tudi preko noči lahko na cesti pojavi večja količina odkruškov, kar je še toliko bolj verjetno ob nalivih, ki se v zadnjih dneh pojavljajo po Sloveniji in ki lahko močno poslabšajo stanje ranjene brežine.

Na brežinah se pojavlja tudi divjad, ki bi lahko dodatno poslabšala stanje oz. prožila kamenje, zato ni mogoče zagotoviti ustrezne varnostni prometa. »V kolikor bi ob danih razmerah poskušali vzpostaviti nočno prevoznost, bi to pomenilo podaljšanje cestne zapore v september,« so pojasnili na direkciji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine