Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Topolšico še več okuženih

Na Koroškem je virus vdrl v vse štiri domove, najhuje je trenutno v Radljah ob Dravi.
Nove okužbe so se pojavile tudi med zaposlenimi v Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Črni na Koroškem. FOTO: Uroš Hočevar
Nove okužbe so se pojavile tudi med zaposlenimi v Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Črni na Koroškem. FOTO: Uroš Hočevar
2. 11. 2020 | 20:00
2. 11. 2020 | 20:07
3:21
Topolšica – Enaintridesetim okuženim stanovalcem slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov se je v Termah Topolšica pridružilo še 29 stanovalcev iz doma starejših Hmelina v Radljah ob Dravi. Novi koronavirus je tako vdrl v vse štiri domove za starejše v regiji, največ težav imajo trenutno v Radljah, najmanj na Prevaljah.

V Domu Hmelina so prvo okužbo potrdili prejšnji teden pri zaposleni. Po testiranju vseh 152 stanovalcev in 95 zaposlenih se je izkazalo, da je okuženih 33 stanovalcev (štirje so v bolnišnici) in 14 zaposlenih. »Devetindvajset okuženih smo prepeljali v hotel Mladika v Termah Topolšica, dom v Radljah pa je v celoti postal siva cona,« je povedala direktorica Silva Duler.

V slovenjgraškem domu starostnikov so po zadnjih testiranjih okužbo potrdili še pri treh stanovalcih in petih zaposlenih (testirali so 24 stanovalcev in 46 zaposlenih). »Stanje ni več skrb vzbujajoče,« je dejala vodja enote Marjana Kamnik in napovedala, da bo dom čez štirinajst dni ali tri tedne spet ena sama bela cona, v katero se bodo počasi vračali stanovalci iz Topolšice. Marjana Kamnik jih pogosto obišče. »V Topolšici se dobro počutijo. V Slovenj Gradcu so morali ostajati po sobah, tam pa se lahko družijo.« Čeprav imajo primere okužb tudi med zaposlenimi, večje kadrovske stiske ne čutijo, saj se tisti, ki so bili okuženi med prvimi, že vračajo na delovna mesta.
 

Najbolj mirno na Prevaljah


V matični enoti Koroškega doma starostnikov v Črnečah, ki je z 263 posteljami največji dom za starejše v koroški regiji, imajo rdečo cono vzpostavljeno v domu. V njej je zdaj 25 stanovalcev, štirje so v bolnišnici. Med zaposlenimi imajo osem okuženih. Najbolj mirno je v domu starejših na Prevaljah, kjer je okužena le ena zaposlena.
 

Tudi v delovnih organizacijah


Epidemiologinja območne enote ravenskega NIJZ Neda Hudopisk je potrdila, da so se okužbe spet pojavile v črnjanskem Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV), in sicer med zaposlenimi, pojavljajo pa se tudi v nekaterih delovnih organizacijah in zdravstvenih institucijah. »Zelo pomembno je, da vsi upoštevamo osnovne zaščitne ukrepe, kar ponavljamo že od spomladi,« poudarja Neda Hudopisk.

ni podpisa
ni podpisa


V CUDV Črna so po potrditvi novih okužb med zaposlenimi že poostrili zaščitne ukrepe. Spet so jih prosili, naj pazijo na kontakte. V CUDV Črna so od konca septembra med stanovalci in zaposlenimi imeli okoli 130 okužb, zaradi katerih so morali vzpostaviti rdečo cono v sosednji občini Mežica.

V slovenjgraški splošni bolnišnici, kjer imajo med zaposlenimi že 59 obolelih za boleznijo covid-19, so koncesionarje na območju Koroške regije že pred dnevi prosili, naj se vključijo v delo bolnišnice. Za zdaj je bil odziv slab.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine