Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Slovenija najbolj napredovala pri zmanjševanju revščine otrok

V otroke usmerjeni ukrepi izboljšujejo njihov položaj. Opozorila zaradi neprimernih bivališč.
Država bi morala posvetiti posebno pozornost položaju enostarševskih gospodinjstev in družinam priseljencev, opozarjajo pri Unicefu. FOTO: Matej Družnik/Delo
Država bi morala posvetiti posebno pozornost položaju enostarševskih gospodinjstev in družinam priseljencev, opozarjajo pri Unicefu. FOTO: Matej Družnik/Delo
6. 12. 2023 | 15:43
6. 12. 2023 | 16:32
7:34

V nadaljevanju preberite:

V najbogatejših državah sveta živi v revščini več kot petina otrok, ugotavlja Unicefov raziskovalni center Innocenti v danes objavljenem poročilu Report Card. Med 39 članicami EU in OECD je po njihovih izsledkih od leta 2012 do 2021 največji napredek pri zmanjševanju revščine otrok naredila Slovenija.

Kljub temu rezultatu ostaja še veliko izzivov, zlasti na področju zagotavljanja primernih bivališč, pri obravnavi enostarševskih gospodinjstev in priseljencev.

Slovenija se med 39 razvitimi državami uvršča na drugo mesto glede na delež otrok, ki živi pod pragom tveganja revščine (pred njo je Danska), in prav tako na drugo mesto po tem, kako se je ta delež zmanjšal med letoma 2012 in 2021 (za odstotek bolj se je znižal na Poljskem). Zaradi teh dveh uvrstitev se je znašla na vrhu skupne lestvice revščine otrok.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine