Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

V Marezigah varovali javni red in mir, ne regijskega srečanja SDS

Policija je na podlagi izkušenj iz preteklosti okrepila vrste. V javnosti so se razširile informacije, da je varovala srečanje SDS, kar pa ne drži.
Policija je po protestnem shodu v Marezigah obravnavala tudi moškega, ki je v vozilo predsednika vlade vrgel jajce. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Policija je po protestnem shodu v Marezigah obravnavala tudi moškega, ki je v vozilo predsednika vlade vrgel jajce. FOTO: Voranc Vogel/Delo
11. 10. 2021 | 20:34
11. 10. 2021 | 20:34
3:23

V nadaljevanju preberite:


Med udeleženci srečanja SDS je bil razumljivo predsednik stranke in predsednik vlade Janez Janša. Policija je na podlagi izkušenj iz preteklosti glede napovedi neprijavljenih shodov varovanje okrepila. V javnosti so se razširile informacije, da je policija varovala srečanje SDS, kar pa ne drži.

»Na javni shod v Marezigah, ki je potekal ob istem času kot dogodek v bližini, ki so se ga udeležile tudi varovane osebe (strankarsko srečanje, ki nima elementov javnega zbiranja po zakonu o javnih zbiranjih), so se organizatorji javnega shoda in udeleženci vabili na družbenih omrežjih in shod ni bil prijavljen skladno z določili zakona o javnih zbiranjih. Policija je torej izvajala varovanje neprijavljenega javnega shoda ter vzdrževala javni red in mir na shodu, ki je potekal v soboto v Marezigah in se ga je udeležilo več deset udeležencev,« so nam pojasnili na policiji in odločno zanikali, da je šlo za varovanje shoda SDS oziroma njihovih privržencev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine