Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V bližini Kastelca obsežna akcija iskanja izmišljene deklice

Policisti in reševalci z obeh strani slovensko-italijanske meje so iskali deklico, ki pa je ni bilo v skupini migrantov. Angažirali so tudi helikopterje.
Območje iskanja na slovenski strani je med Socerbom, Kastelcem in Črnim Kalom. FOTO: Boris Šuligoj/Delo
Območje iskanja na slovenski strani je med Socerbom, Kastelcem in Črnim Kalom. FOTO: Boris Šuligoj/Delo
V. U., B. T.
2. 7. 2020 | 12:56
2. 7. 2020 | 17:55
2:35
Na območju med Črnim Kalom, Kastelcem in Socerbom, na drugi strani slovensko-italijanske meje in na območju Doline je od dopoldanskih ur do 13.30 potekalo iskanje šestletnice, nam je potrdil Jure Griljc s Policijske uprave Koper. Domnevno je šlo za deklico iz Indije, a se je kasneje izkazalo, da so bili na pohodu le moški.

Obalni policisti so malo po 6. uri zjutraj od občana prejeli obvestilo o skupini ilegalnih prebežnikov v bližini predora Kastelec. Policisti so prestregli dva državljana Pakistana, preostali so se razbežali. Kasneje so prijeli še štiri osebe, za pogrešano deklico pa so sprožili iskalno akcijo. Med prijetimi so štirje državljani Pakistana in dva Indijca, deklica pa je bila domnevno Indijka.


Prebežnik si je sestro izmislil


Eden pod ilegalnih prebežnikov, državljan Pakistana, je policistom po prijetju povedal, da je izgubil sestro, ki naj bi bila po njegovih podatkih stara šest let. Policija je takoj po prejetem podatku pričela z izvajanjem iskalne akcije, v katero je bilo vključeno več rednih policijskih patrulj, pridružili pa so se jim tudi policisti posebne policijske enote, vodniki s službenimi psi, upravljavec drona ter policijski helikopter.

Policisti so pregledovali območje med Črnim Kalom, Kastelcem in Socerbom. Zaprosili so tudi za pomoč italijanske gorske reševalne službe in policije, ki je v času iskanja pregledovala območje pod Socerbom na italijanski strani meje.


Nobenega otroka


V nadaljnjem postopku s prijetimi ilegalnimi prebežniki so policisti ob pomoči prevajalca ugotovili, da je bila informacija o pobeglem otroku lažna, saj v skupini ni bilo nobenega otroka. Prijete osebe so v pogovorih povedale, da so skupaj v skupini 12 oseb hodili iz Bosne in Hercegovine. Šest moških so na poti prek Hrvaške že prijeli hrvaški varnostni organi, drugih šest pa danes slovenski policisti.

Iskalna akcija za domnevno pogrešanim otrokom je bila tako v širši sestavi prekinjena ob 13.30 uri, so še sporočili iz Policijske uprave Koper.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine