Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Whatmough do nadaljnjega na dopustu, nadomešča ga Urbanija

Po optimistični oceni Gorana Forbicija bi novo upravo lahko dobili v mesecu oziroma mesecu in pol.
Andrej Grah Whatmough, v. d. generalnega direktorja, je do nadaljnjega na dopustu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Andrej Grah Whatmough, v. d. generalnega direktorja, je do nadaljnjega na dopustu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
8. 6. 2023 | 05:00
8. 6. 2023 | 07:26
2:10

Predsednik sveta Goran Forbici je za danes sklical drugo sejo, na kateri naj bi potrjevali razpis za novo upravo RTV Slovenija (RTVS) ter obravnavali podatke o gledanosti in poslušanosti programov, najverjetneje tudi posledično finančno stanje.

Na ponedeljkovi prvi seji so generalnemu vodstvu, ki lahko opravlja le tekoče posle, naložili, naj jim dnevno poroča o aktivnostih v zvezi s financami in kadrovskimi premiki ter tudi pojasni nekatere minule poteze. Poročila naj bi neuradno dobili, a bolj vprašljivo je sodelovanje na sejah. Andrej Grah Whatmough, v. d. generalnega direktorja, je do nadaljnjega na dopustu, na twitterju pa je včeraj zapisal, da so se svetniki – na prvi seji ga ni bilo – do zdaj namesto s prihodnostjo ukvarjali zgolj s preteklostjo in lovom na čarovnice. Pozval je k čimprejšnji pripravi programsko-produkcijskega in finančnega načrta za prihodnje leto ter ocenil, da zavod čim prej potrebuje novo upravo. V času njegove odsotnosti ima pooblastilo za vodenje Uroš Urbanija, v. d. direktorja TV Slovenija.

Forbici je v ponedeljek dejal, da bi po optimistični oceni novo upravo lahko dobili v mesecu oziroma mesecu in pol, saj naj bi v razpisu v želji po najboljših kandidatih po naših informacijah določili tritedenski rok za prijave predsednika in dveh članov, ki ju svet potrjuje na predlog predsednika. Delavskega direktorja pa zaposleni izvolijo na neposrednih volitvah.

Do takrat na čelu hiše na Kolodvorski verjetno ostaja sedanji vršilec dolžnosti. Če bodo svetniki dobivali zahtevane podatke in bo Grah Whatmough ostal na dopustu, se zakonita menjava zdi težko izvedljiva. 

image_alt
Neracionalnost in neumnost postajata sistemski

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine