Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Tatjani Bobnar prva polena pod noge

V zobeh predvsem stranke SDS in tudi dveh nevladnih organizacij.
Napoved imenovanja Tatjane Bobnar za prvo damo notranjega ministrstva je zbodla nevladni Info Kolpa in Ambasado Rog. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Napoved imenovanja Tatjane Bobnar za prvo damo notranjega ministrstva je zbodla nevladni Info Kolpa in Ambasado Rog. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
16. 5. 2022 | 20:00
5:13

V nadaljevanju preberite:

Od minulega tedna je tudi uradno jasno, da je kandidatka za prevzem notranjega ministrstva nekdanja generalna direktorica Policije Tatjana Bobnar, ki tako med sodelavci, obema sindikatoma kakor tudi zunanjo stroko uživa popolno zaupanje in hkrati vliva upanje, da policija spet postavljena tja, kjer je bila nekoč – izključno k stroki in stran od politike.

Tatjana Bobnar, ki je vajeti Policije v času Šarčeve vlade kot vršilka dolžnosti prevzela oktobra 2018, sredi decembra istega leta pa jo je vlada tudi imenovala, je padla v nemilost stranke SDS, predvsem nekdanjega podpredsednika komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovsa) Žana Mahniča.

Bobnarjevi je med obiskom Knovsa na generalni policijski upravi, ko mu ta upravičeno ni želela razkriti določenih dokumentov, jasno dejal, naj pomisli na svojo prihodnost. In res jo je vlada Janeza Janše razrešila že na ustanovni seji 13. marca 2020.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine