Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Umrl je Tomaž Grm

Tomaž Grm je bil dolgoletni predsednik Kolesarske zveze Slovenije in nekdanji direktor družbe Butan plin.
FOTO: Matej Družnik/Delo
FOTO: Matej Družnik/Delo
N. Č.
20. 6. 2024 | 14:23
20. 6. 2024 | 20:56
2:16

Po težki bolezni je umrl Tomaž Grm, nekdanji predsednik Kolesarske zveze Slovenije in nekdanji direktor družbe Butan plin, so sporočili iz kolesarskega kluba Bam.bi, katerega član je bil. »Bil je človek z modrimi nasveti in velik prijatelj ter strasten kolesar. Tomaž, dobro kolesari tudi tam, kamor si namenjen,« so zapisali na socialnem omrežju.

Kolesarsko zvezo je vodil od leta 2012 do leta 2021. Direktor Butan plina je bil od leta 2007 do 2022, sicer pa velik kolesarski zanesenjak, ki je imel v svojem programu tudi aktivno vključitev zveze v aktivacijo steze BMX v Ljubljani.

»Sem optimist in računam, da se bodo neke spremembe zgodile, na olimpijski komite smo že poslali nekaj prošenj in predlogov in po neuradnih informacijah bodo vsaj nekatere upoštevali. Končno bi morali spremeniti dojemanje kolesarstva kot individualnega športa, če si želimo in pričakujemo kolajno na cestni dirki, ki se enkrat zagotovo bo zgodila,« je, denimo, leta 2017 v pogovoru za Delo odgovoril na vprašanje, ali bo imelo v slovenskem športu kolesarstvo v prihodnje kaj bolj vidno mesto.

»Upam in želim si, da bi jo imeli že jutri. Zanjo bo zaslužna celotna ekipa, ne le posameznik, ki jo bo na odru za zmagovalce dobil okrog vratu. To bi odgovorni morali razumeti, čeprav na papirju kolesarstvo spada med individualne športe,« je še povedal tedaj glede morebitnih kolesarskih kolajn in uspehov.

Njegova življenjska pot se je iztekla manj kot desetletje zatem, ko je Slovenija mednarodna kolesarska velesila, kolesarstvo pa izjemno priljubljen šport.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine