Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Svet RTV Slovenija za članico uprave potrdil Nevenko Črnko

Na položaj jo je predlagala predsednica uprave Natalija Gorščak. V zadnjih letih je delovala na področju poslovnega svetovanja podjetjem.
Štiriletni mandat Nevenke Črnko začne teči že jutri. FOTO: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Štiriletni mandat Nevenke Črnko začne teči že jutri. FOTO: Adrian Pregelj/RTV Slovenija
V. U.
30. 9. 2024 | 16:28
30. 9. 2024 | 17:49
4:12

Svet RTV Slovenija je na današnji izredni seji za novo članico uprave RTV Slovenija potrdil Nevenko Črnko, so sporočili z RTV Slovenija. Njen štiriletni mandat začne teči že jutri.

Kot navajajo, ima Črnkova, po izobrazbi pravnica, več kot dvajset let izkušenj na izvršnih vodstvenih položajih v panogi finančnih storitev, telekomunikacijski panogi in turizmu.

image_alt
Natalija Gorščak je nova predsednica uprave RTV Slovenija

Njena karierna pot se je začela v Narodni banki Slovenije, zatem pa se nadaljevala v Ljubljanski banki in Novi Ljubljanski banki. Med drugim je bila tudi članica uprave Hita v Novi Gorici, na Abanki Vipa je bila izvršna direktorica področja korporativnih poslov. Od 2014 do 2018 je bila svetovalka uprave KPMG poslovno svetovanje, nato je bila do leta 2021 direktorica kontrolinga in strategije na Telekomu Slovenije. V zadnjih letih je delovala na področju poslovnega svetovanja podjetjem.

Njen program je usklajen s programom predsednice uprave

Kot navaja STA, je Črnko v predstavitvi članom Sveta RTVS poleg lastnih izkušenj omenila tudi, da je bila na Telekomu Slovenije zadolžena tudi za dve medijski družbi, njuno prestrukturiranje in na koncu tudi za prodajo, zato je s stanjem v medijih seznanjena.

S stanjem na RTVS se je seznanila iz javno dostopnih podatkov, ugotavlja pa, da situacija ni rožnata, izzivi pa so še vedno veliki, tudi finančni. Med izzivi medijskega okolja pa je izpostavila vse bolj digitalne in spreminjajoče se navade in potrebe uporabnikov RTVS.

Njen program je usklajen s programom predsednice uprave, med strateškimi usmeritvami pa je izpostavila, da se določijo prioritete strategije razvoja in poslovanja ter da se te ovrednotijo z vidika vseh potrebnih virov. Meni, da je potrebno tudi podrobneje pregledati procese RTVS. Pomembno se ji zdi uvesti t. i. vodenje sprememb, da s transparentnim komuniciranjem pridobijo zaposlene na svojo stran, da k tem spremembam pristopijo in razumejo, zakaj so potrebne.

Izpostavila je tudi finančno upravljanje vseh procesov s ciljem ekonomičnega poslovanja z javnimi sredstvi in sredstvi, pridobljenimi na trgu, skrb za stalen tehnološki razvoj glede na dobre prakse in konkurenco ter vzpostavitev kulture zaupanja, sodelovanje in profesionalnosti med zaposlenimi in investiranje v njihov razvoj, je izpostavila med strateškimi usmeritvami. Poudarila je še načelo finančne preglednosti pri opravljanju javne službe in notranje kontrolne mehanizme.

Najprej bo pregledala finančno poslovanje za letošnje leto in morebitne možnosti korektivnega ukrepanja do konca leta, pa tudi stanje, način in organizacijo dela na področju finančnega upravljanja, je napovedala. Najprej pa je po njenem mnenju treba definirati, »kaj si želimo, kaj naj RTVS postane z vidika tudi trendov v okolju in dobrih praks na tem področju«. Kot pomembno je izpostavila tudi politiko informacijske varnosti in uvajanje orodij umetne inteligence.

Napovedala je tudi, da bo vzdrževala transparentno in učinkovito komunikacijo s svetom delavcev in sindikati ter iskala dialog in skupne rešitve pri problemih in izzivih poslovanja.

Ob izvolitvi pa je dejala, da ji nova funkcija predstavlja velik vodstveni in strokovni izziv, upa pa, da bo s svojo odločnostjo, zavzetostjo in proaktivnostjo prispevala k razvoju RTVS v prihodnje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine