Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Svet Desusa potrdil kandidate, upajo na izvedbo kongresa v živo

Za vrh stranke se bosta 28. novembra potegovala dolgoletni prvak Karl Erjavec in Srečko Felix Krope.
Karl Erjavec na kongresu Desusa v Ljubljani 18. januarja letos. Tedaj ga je vrha stranke odnesla Aleksandra Pivec. FOTO: Leon Vidic/Delo
Karl Erjavec na kongresu Desusa v Ljubljani 18. januarja letos. Tedaj ga je vrha stranke odnesla Aleksandra Pivec. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
27. 10. 2020 | 16:57
27. 10. 2020 | 17:02
2:50
Svet stranke Desus je na današnji dopisni seji potrdil poslovnik za kongres, delegate ter kandidate za predsedniško in podpredsedniško mesto v stranki, je za STA pojasnil predsednik sveta stranke Anton Urh. Za predsednika se bosta potegovala dolgoletni prvak Desusa Karl Erjavec in Srečko Felix Krope.

V Desusu za zdaj upajo, da se bo epidemija do tega datuma umirila do te mere, da bodo kongres lahko izvedli v živo, v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani. Če razmere tega vendarle ne bi dopuščale, pa se bo 14 dni pred tem sestala statutarna komisija in določila postopek izvedbe kongresa po pošti. O takšni možnosti bosta pred kongresom odločala še izvršni odbor in svet stranke, je pojasnil Urh.

image_alt
Erjavec meni, da ima podporo poslanske skupine


Statutarna komisija je že razpravljala tudi o možnosti dodatnih kandidatur za predsednika. Kot je pojasnil Urh, bi ta, ki bi se prijavil, že moral imeti eno tretjino privolitev delegatov, ki bodo 28. novembra zbrani na kongresu. Do kandidature dveh kandidatov za predsednika stranke pa se svet po njegovih besedah danes ni opredeljeval.

Srečko Felix Krope. FOTO: Blaž Samec/Delo
Srečko Felix Krope. FOTO: Blaž Samec/Delo

 

Erjavec in Krope že pri poslanski skupini


Sta se pa oba kandidata minuli teden predstavila poslanski skupini. V petek se je s poslanci sestal Erjavec, ki je marsikoga presenetil z odločitvijo, da se bo po odstopu Aleksandre Pivec, ki ga je z vrha stranke odnesla na januarskem kongresu, poskušal vrniti na čelo Desusa.

Pivčeva se je morala zaradi številnih očitkov v javnosti glede plačil gostovanj po Sloveniji kmalu posloviti tako z mesta predsednice stranke kot ministrice za kmetijstvo.

Preberite še:
image_alt
Nova stranka Aleksandre Pivec?


Erjavec je v izjavi za medije v DZ v petek pojasnil, da pri poslancih čuti podporo, česar je vesel. »Mislim, da je to zelo pomembno za nadaljnje delo v stranki. Predsednik stranke brez prave podpore poslanske skupine in organov stranke zelo težko dobro funkcionira,« je dejal. Izrazil je pričakovanje, da bo na kongresu prejel ustrezno podporo.

Izboljšanje sodelovanja s poslansko skupino je kot eno prednostnih nalog po srečanju s poslanci izpostavil tudi Krope. Meni tudi, da mora stranka pridobiti večje število članov, ki pa bi jih iskal med bodočimi upokojenci. Nasploh pa bi v ospredje svojega mandata postavil člane, torej upokojence, in dostojno starost.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine