Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Logar se je opogumil, Janša pričakuje, da bo vrnil poslanski mandat

Izstop so v SDS pričakovali in napovedovali že dlje časa.
Pričakuje se, da bo Logar najprej ustanovil svojo poslansko skupino nepovezanih, šele nato se bo na podlagi programa Platforme sodelovanja razvila stranka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Pričakuje se, da bo Logar najprej ustanovil svojo poslansko skupino nepovezanih, šele nato se bo na podlagi programa Platforme sodelovanja razvila stranka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
9. 10. 2024 | 12:58
9. 10. 2024 | 16:06
2:54

Anže Logar je z besedami, da je po 25 letih članstva v stranki prišel do spoznanja, da je čas za naslednji korak, izstopil iz SDS. Da mu želi veliko sreče, pa mu je odgovoril prvak SDS Janez Janša in dodal, da pričakuje, da bo poravnal obveznosti do stranke, h katerim se je zavezal pred kandidaturo za poslanca in vrnil poslanski mandat.

»Ne znamo si predstavljati, da bi bil ta naslednji korak – kot začetek nečesa novega, velikega – obremenjen s prelomljeno dano in podpisano besedo v okraju, kjer niste imeli ne stalnega bivališča, ne rojstnega kraja in ne zaposlitve in kjer vam je delo stranke SDS skozi njeno zgodovino skupaj z napori sokrajanov v volilni enoti dejansko omogočilo izvolitev,« je zapisal in že vnaprej navedel, da upa, da se Logar ne bo skliceval na ustavo, kajti ta je natančno ista in enaka kot je bila na dan podpisa pogodbe.

Da bo Logar izstopil so v SDS pričakovali že dlje časa in ga celo spodbujali, da naj čim prej ustanovi svojo stranko, če je to njegov namen. Pričakovati je, da mu bo sledila tudi njegova kolegica Eva Irgl. Oba sta trenutno izključila svoje telefone. Prav tako je trenutno nedosegljiv Dejan Kaloh, ki je še tretji poslanec SDS, ki ni želel podpisati izjave stranke o zvestobi, in prav tako ni med evidentiranimi kandidati za poslanca za prihodnje državnozborske volitve.

Logar se z odhodom iz SDS sicer spogleduje vse od zadnjih predsedniških volitev, kjer je izgubil v drugem krogu, lani je odstopil tudi kot predsednik sveta stranke, da bi se posvetil društvu Platforma sodelovanja, ki ga je ustanovil. Vztrajal je, da Platforma ni namenjena neposrednemu političnemu udejstvovanju.

Pričakuje se, da bo po sledil še formalni izstop iz poslanske skupine SDS in ustanovitev poslanske skupine nepovezanih, šele nato pa se bo na podlagi programa Platforme sodelovanja razvila stranka.

Za ustanovitev poslanske skupine so sicer potrebni najmanj trije poslanci, a po naših informacijah si je Logar želel in si prizadeval, da bi se mu poleg Irglove in Kaloha v njej pridružili tudi levi oziroma liberalni poslanci, kar bi mu pomagalo pri distanciranju od SDS in očitkih, da gre za načrt Janeza Janše, kako priti do četrte vlade.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine