Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Skupnost vrtcev Slovenije nasprotuje združevanju v centre

Novela zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja še ni sprejeta, a razburjenje povzročajo že pripombe.
Pedagoška stroka združevanju vrtcev nasprotuje že od prvega predloga. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Pedagoška stroka združevanju vrtcev nasprotuje že od prvega predloga. FOTO: Voranc Vogel/Delo
27. 6. 2024 | 08:31
27. 6. 2024 | 10:04
3:59

V nadaljevanju preberite:

Skupnost vrtcev Slovenije je sporočila, da nasprotujejo predlogu Mestne občine Ljubljana za spremembe zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Zofvi), ki bi omogočile združevanje javnih vrtcev. Novela Zofvi je v pripravi, ministrstvo za vzgojo in izobraževanje pa še proučuje pripombe na predlog. Pedagoška stroka združevanju vrtcev že dolgo nasprotuje.

Predlog novele Zofvi, kot je bil objavljen konec maja in je bilo nanj mogoče dati pripombe, določa, da ima javni vrtec lahko največ 45 oddelkov. V prehodnih določbah pa je pojasnjeno, da to ne velja za vrtce, ki so vpisani v razvid izvajalcev javno veljavnih programov na dan uveljavitve zakona. Hkrati je še dodano, da če bi vrtec z novogradnjo razširil dejavnost na novo lokacijo, s katero bi se povečalo skupno število oddelkov in bi bil potreben nov vpis v razvid izvajalcev javno veljavnih programov, je občina »dolžna preoblikovati vrtec skladno s tem zakonom«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine