Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

SDS stavi na tradicijo, SD na napredek

Obe načelno zagovarjata, da mora država poskrbeti za socialno varnost državljanov, vendar sta pri tem obe tudi neoliberalni.
Stališča SDS in SD si niso toliko nasprotujoča, da konsenz o njih v primeru velike koalicije ne bi bil mogoč, ocenjuje politični analitik Rok Čakš. Foto Voranc Vogel
Stališča SDS in SD si niso toliko nasprotujoča, da konsenz o njih v primeru velike koalicije ne bi bil mogoč, ocenjuje politični analitik Rok Čakš. Foto Voranc Vogel
26. 2. 2022 | 05:00
26. 2. 2022 | 08:21
5:09

V nadaljevanju preberite:

Slaba dva mesca pred parlamentarnimi volitvami stranke končujejo svoje programe, s katerimi bodo tekmovale za glasove volivcev. Danes svoj volilni program z naslovom Drugače – načrt velikih sprememb za razvojno desetletje do leta 2030 predstavlja SD, stranka z najdaljšo tradicijo na levosredinskem polu slovenske politike. Največja stranka na drugem polu je programska izhodišča za letošnje volitve sprejela že na lanskem kongresu v Slovenskih Konjicah, končno različico volilnega programa pa še pripravljajo.

»Razlika med obema strankama je že v osrednji izhodiščni usmeritvi. Program stranke SD stavi na prelom s sedanjim stanjem. Gre za poskus prikaza neke svežine, prihod novega, stranka v korak s časom,« ocenjuje dr. Marinko Banjac, politolog in politični analitik. Na prelom s sedanjim stanjem po njegovem mnenju nakazuje tudi slogan 'Drugače', ki napeljuje na to, da program vodi v spremembe od tega, kar imamo zdaj.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine