Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Šarec pozval Bandellija k odstopu, sicer bo predlagal njegovo razrešitev

Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija pozval k odstopu z ministrskega položaja. Bandelli bo po posvetu strankarskega vrha odločitev sporočil jutri zjutraj.
Predsednika Marjana Šarca pojasnila ministra Marka Bandellija glede sporne elektronske komunikacije oz. žuganja županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu, kot kaže, niso prepričala. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Predsednika Marjana Šarca pojasnila ministra Marka Bandellija glede sporne elektronske komunikacije oz. žuganja županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu, kot kaže, niso prepričala. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
12. 11. 2018 | 12:35
12. 11. 2018 | 14:08
2:22
Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija v luči zadnjih dogodkov po njunem pogovoru pozval k odstopu z ministrskega položaja. V nasprotnem primeru bo Šarec, kot zatrjujejo v njegovem kabinetu, državnemu zboru v torek predlagal njegovo razrešitev. Kot so sporočili iz SAB, naj bi Šarec omenjal še možnost interpelacije.

Kako se bo odzval Bandelli, še ni jasno, saj je srečanje s Šarcem zapustil brez besed. Iz SAB pa so sporočili, da se bo vodstvo stranke SAB o nadaljnjih korakih v zvezi s kohezijskim ministrom iz njihove kvote Markom Bandellijem odločilo v torek zjutraj. Po srečanju pa je predvidena novinarska konferenca.

V SAB poudarjajo, da se je Bandelli opravičil za napako, pojasnilo okoliščin njegovega dopisovanja je premierju Šarcu pisno posredoval že pred srečanjem z njim.

Šarčeva poteza sledi neprimernemu pismu ministra Bandellija, ki ga je septembra poslal županskemu kandidatu v občini Komen Eriku Modicu. V njem je bil Bandelli kritičen do Modičevih potez, pri čemer mu je navrgel, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi Stranka Alenke Bratušek (SAB). Vsebina pisma razkriva, da je Modica opozoril, da imajo njegove poteze lahko vpliv pri črpanju evropskega denarja, o katerem odločata ministrstvi pod okriljem SAB. Med drugim je namreč zapisal: »Pa sam veš pomen ne podpore dveh pomembnih resorjev kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture.«

Ni pa to edini Bandellijev spodrsljaj v kratkem času. Pred tedni je namreč v javnost prišlo, da je s službenim vozilom po avtocesti vozil z modrimi lučmi, ker se mu je mudilo na kongres občin in tekmovanje osnovnošolskih otrok. Takrat je to svojevrstno pojasnil, da »po zakonu lahko počne, kar hoče«. Ob robu seje vlade so zato ministri dobili priporočilo glede prižiganja modrih luči.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine