Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

RTVS objavila razpis za predsednika uprave

Mandat predsednika uprave traja štiri leta, rok za prijavo na razpis pa se izteče 20. avgusta.
Upravo trenutno kot vršilka dolžnosti vodi Natalija Gorščak, ki jo je svet RTVS imenoval po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića. FOTO: Blaž Samec/Delo
Upravo trenutno kot vršilka dolžnosti vodi Natalija Gorščak, ki jo je svet RTVS imenoval po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića. FOTO: Blaž Samec/Delo
STA
11. 7. 2024 | 17:57
11. 7. 2024 | 17:59
2:07

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je objavila javni razpis za predsednika oziroma predsednico uprave, objavo je na dopisni seji potrdil svet RTVS. Mandat predsednika uprave traja štiri leta. Rok za prijavo na razpis je 20. avgust, so sporočili z RTVS.

Na razpis za predsednika uprave RTVS se lahko prijavi kandidat, ki ima najmanj izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki je uvrščena na 8. raven.

Imeti mora najmanj deset let delovnih izkušenj s področja, za katerega je zadolžen, od tega mora imeti vsaj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih v večjih sistemih z najmanj 100 zaposlenimi. Prav tako mora poznati problematiko dejavnosti javnih medijskih servisov in biti usposobljen za članstvo v nadzornem svetu.

image_alt
Računovodska telovadba na RTV

Med drugim razpis zahteva še aktivno znanje najmanj enega svetovnega jezika, kandidati pa ne smejo imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTVS, ne smejo biti pravnomočno obsojeni in proti njim ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica.

Razpisu morajo priložiti življenjepis, program razvoja in upravljanja RTVS za celotno mandatno obdobje in vsa potreba dokazila.

Upravo trenutno kot vršilka dolžnosti vodi Natalija Gorščak, ki jo je svet RTVS imenoval po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića. Pred Martićem je odstopil tudi član uprave Simon Kardum, za njim pa še član uprave Andrej Trček. Tako je trenutno je edini član uprave delavski direktor Franci Pavšer.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine