Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Resolucija SDS o Rusiji zavajajoča

Vlada ugotavlja, da ne obstaja enotna mednarodnopravna definicija terorizma, ki bi lahko bila osnova za nadaljnje pravne akte.
Predlog resolucije SDS je natančno proučila zakonodajno-pravna služba državnega zbora in ugotovila številne pomanjkljivosti in celo zavajanja, ki si jih je privoščila SDS. FOTO: Črt Piksi/Delo
Predlog resolucije SDS je natančno proučila zakonodajno-pravna služba državnega zbora in ugotovila številne pomanjkljivosti in celo zavajanja, ki si jih je privoščila SDS. FOTO: Črt Piksi/Delo
8. 3. 2023 | 05:00
8. 3. 2023 | 07:15
3:59

V nadaljevanju preberite:

Odbor državnega zbora za zunanjo politiko je zavrnil predlog resolucije o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem. Resolucijo je predlagala stranka SDS, pri tem pa se je sklicevala na to, da je takšno resolucijo sprejela parlamentarna skupščina Sveta Evrope, novembra lani pa je podobno resolucijo sprejel tudi evropski parlament.

Predlog resolucije SDS, ki ga je stranka predstavila ob prvi obletnici ruske agresije na Ukrajino, je proučila zakonodajno-pravna služba (ZPS) državnega zbora ter ugotovila številne pomanjkljivosti in celo zavajanja, ki si jih je privoščila SDS.

ZPS je poučila SDS, da sta resolucija in deklaracija akta z različno vsebino, zato ju je treba medsebojno razlikovati in za urejanje vprašanj glede na njihovo vsebino uporabiti pravilen akt. Resolucija je akt državnega zbora, s katerim ocenjuje stanje, določa politiko in sprejema nacionalne programe na posameznih področjih. V nasprotju z resolucijo je deklaracija opredeljena kot akt, s katerim državni zbor izraža splošna stališča do vprašanj notranje in zunanje politike ter do posameznih vprašanj, ki so pomembna za vso državo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine