Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Reka in Vipava bosta največje pretoke dosegli ponoči

Zaradi obilnih padavin v zadnjih 24 urah so se na zahodu Slovenije že močno povečali pretoki vodotokov.
Ob jutranji plimi je morje doseglo višino okoli 20 centimetrov nad obalno črto in poplavilo izpostavljene dele obale. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Dokumentacija Dela
Ob jutranji plimi je morje doseglo višino okoli 20 centimetrov nad obalno črto in poplavilo izpostavljene dele obale. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Dokumentacija Dela
STA, Ma. F.
2. 2. 2019 | 11:32
2. 2. 2019 | 21:43
3:30
Pretoki rek v severni Sloveniji se počasi zmanjšujejo, predvsem v južni polovici države pa do jutri še pričakujemo poraste rek.

Notranjska Reka poplavlja, reki Kolpa in Vipava pa se razlivata na izpostavljenih mestih. Reka in Vipava bosta največje pretoke dosegli ponoči, reka Kolpa pa jutri čez dan. Predvsem Reka in Kolpa v tem času lahko poplavita na območjih pogostih poplav.

Ob močnih lokalnih padavinah se lahko razlijejo predvsem manjši vodotoki tudi drugje v južnem in osrednjem delu države.

Reka Sava v srednjem toku bo ponoči še zmerno narasla in se razlivala na izpostavljenih mestih, v spodnjem toku pa bo največje pretoke dosegla predvidoma v nedeljo čez dan.

Vir: Arso
Vir: Arso


Jutri in v naslednjih dneh se bo vodnatost na notranjskem in dolenjskem krasu povečevala, kraška polja se bodo ojezerila.

V času plime v soboto med 21. in 23. uro bo morje poplavljalo najbolj izpostavljene dele obale v višini do 10 cm.


 

Začetek februarja v znamenju odjuge z dežjem


Po obdobju povprečno hladnega vremena tudi z občasnim sneženjem, bo začetek februarja v znamenju izrazite odjuge z dežjem in ponekod tudi okrepljenim južnim vetrom, so zapisali na Arsu. Smo priča vremenski situaciji, ki je bolj značilna za jesenski čas. V soboto nas bo od zahoda dosegla hladna fronta, vendar ohladitev ne bo izrazita. Nekoliko bolj občutno ohladitev je pričakovati v ponedeljek, ko bo zapihal severovzhodni veter.



Obilne padavine se bodo po napovedih vremenoslovcev nadaljevale do nedelje zjutraj. V noči na nedeljo so predvsem na jugu možni tudi močnejši nalivi. V zahodni, deloma osrednji in južni Sloveniji pričakujejo do nedelje zjutraj še dodatnih 20 do 50 litrov padavin na kvadratni meter, drugod manj.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine