Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Razpisne pogoje naj bi izpolnjevali Martič, Gerič, Kardum in Krišelj

RTVS uradno imen ne razkriva. Med kandidati za dva člana štiričlanske uprave jih sedem ustreza razpisnim pogojem.
Na RTVS imen kandidatov v tej fazi postopka ne razkrivajo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Na RTVS imen kandidatov v tej fazi postopka ne razkrivajo. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
3. 7. 2023 | 18:52
3. 7. 2023 | 18:53
3:01

Štirje kandidati za predsednika uprave RTVS, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, so vabila na pogovor pred razpisno komisijo že prejeli, so za STA potrdili v tajništvu sveta zavoda. Imen kandidatov v tej fazi postopka ne razkrivajo. Mediji medtem poročajo, da so to Zvezdan Martič, Rajko Gerič in Simon Kardum ter po neuradnih podatkih STA Miha Krišelj.

image_alt
Sedem prijavljenih na razpis za predsednika uprave RTVS

Krišelj je svojo strokovno pot začel na Radioteleviziji Slovenija (RTVS), Martič je bil v obdobju od leta 2019 do 2021 pomočnik takratne direktorice Televizije Slovenija (TVS) Natalije Gorščak, Gerič je odgovorni urednik informativnega programa na drugem sporedu TVS, Kardum pa direktor Centra urbane kulture Kino Šiška. Pogovori pred razpisno komisijo bodo 10. julija, svetu zavoda se bodo predstavili 13. julija, potem pa bo glasovanje o njih.

image_alt
Zadnji dnevi generalnega vodstva

Za člana uprave ustreznih sedem kandidatov

Med kandidati za dva člana štiričlanske uprave pa jih sedem ustreza razpisnim pogojem. Po neuradnih informacijah STA so to nekdanji pomočnik prejšnjega generalnega direktorja RTVS Igorja Kadunca Peter Dular, nekdanji generalni direktor zavoda Marko Filli, zdajšnji v. d. generalnega direktorja zavoda Andrej Grah Whatmough, Andrej Trček, ki je med drugim delal v Multimedijskem centru (MMC) RTVS, odgovorni urednik Radia Maribor Robert Levstek, pa tudi Kardum. Slednji je za STA povedal, da je oddal prijavo tako za predsednika uprave kot za člana in da izpolnjuje pogoje tudi za člana.

Predsednik uprave bo moral med kandidati z izpolnjenimi pogoji svetu zavoda predlagati dva kandidata do 17. julija. Svet bo o njiju glasoval dva dni pozneje. Razpis za predsednika in dva člana uprave je bil objavljen 9. junija, rok pa se je iztekel v petek ob 14. uri.

Tretjega člana uprave bodo iz svojih vrst izvolili zaposleni na RTVS. Prvi krog bo 25. julija. Kandidati so voditeljica TV Dnevnika Jasmina Jamnik, športna novinarja Urban Laurenčič in Franci Pavšer ter predsednik sveta delavcev Robert Pajek.

Uprava bo v skladu z novelo zakona o RTVS vodila zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi. Odločala bo z večino glasov vseh svojih članov. V primeru enakega števila glasov bo odločilen glas predsednika uprave.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine