Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Predsednik v novem nadzornem svetu RTV Slovenija bo Borut Rončević

Danes je bil konstituiran nov nadzorni svet RTV Slovenija za mandatno obdobje 2022 – 2026.
Dogajanje na RTV Slovenija razburja javnost. Trenja se pojavljajo tudi med zaposlenimi in vodstvom. FOTO: Jure Eržen/Delo
Dogajanje na RTV Slovenija razburja javnost. Trenja se pojavljajo tudi med zaposlenimi in vodstvom. FOTO: Jure Eržen/Delo
28. 1. 2022 | 16:15
28. 1. 2022 | 16:25
1:20

Nadzorni svet RTV Slovenija, ki nadzoruje poslovanje javnega medijskega servisa, sestavlja 11 članov, pri čemer pet članov imenuje državni zbor (Tamara Besednjak Valič, Janez Čadež, Metka Čobec, Romana Fišer in Alenka Vodončnik), štiri člane vlada (Aleksander Kotnik, Borut Rončević, Anton Tomažič in Milenko Ziherl), dva člana pa izmed sebe izvolijo zaposleni, a ju še niso.

Težave so se pojavile zaradi prenizke udeležbe na zadnjih volitvah. Enako zaposleni za zdaj ostajajo tudi brez predstavnikov v novem mandatnem obdobju programskega sveta, ki se začenja danes. Ta je tudi zadolžen za potrjevanje programsko-produkcijskih sprememb ter imenovanje in razreševanje vodstva RTV Slovenija.

Vsi predstavniki, ki jih je imenoval državni zbor, so navkljub določbam zakona o RTV Slovenija po izboru koalicije in njenih podpornic. Opozicija je ta izbor označila za »zaključek desanta na RTV Slovenija«.

Nadzorni svet se je že sestal na 1. redni seji, člani pa so izmed sebe za predsednika izvolili Boruta Rončevića.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine