Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Predsednik Pahor na mednarodni vojaški vaji

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske, je dejal, so vojaški steber naše nacionalne varnosti.
Predsednik republike Borut Pahor je obiskal enote zračne obrambe vojsk Slovenije in ZDA na mednarodni vojaški vaji Zvezdni vitez. FOTO: Daniel Novakovič/STA
Predsednik republike Borut Pahor je obiskal enote zračne obrambe vojsk Slovenije in ZDA na mednarodni vojaški vaji Zvezdni vitez. FOTO: Daniel Novakovič/STA
STA, P. M.
11. 5. 2021 | 15:42
11. 5. 2021 | 15:48
1:55
Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je danes obiskal enote zračne obrambe vojsk Slovenije in Združenih držav Amerike, ki v okviru »Defender Europe 2021« sodelujejo na mednarodni vojaški vaji Zvezdni vitez (Astral Knight). Spremljal ga je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš.

Predsednik republike je v izjavi za medije spomnil, da bomo v soboto zaznamovali Dan Slovenske vojske. Prepričan je, da se je pri pripadnicah in pripadnikih Slovenske vojske po sprejetju zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026 okrepil optimizem, saj bo izvrševanje zakona omogočalo stabilno in dolgoročno financiranje. Predsednik Pahor meni, da lahko zaradi tega v prihodnjih letih pričakujemo višjo oceno o pripravljenosti Slovenske vojske v miru in v vojni.



»Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske so vojaški steber naše nacionalne varnosti«, je še dejal predsednik in poudaril, kako pomembno je, da svojo usposobljenost preverjajo v okviru mednarodnih vaj skupaj s partnerji oziroma zavezniki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine