Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Poslanec LMŠ odstopil zaradi kraje sendviča

Darij Krajčič je stranki včeraj podal odstopno izjavo. V LMŠ so njegovo odločitev komentirali kot edino možno, dejanje pa kot nedopustno.
Pred vstopom v politiko je bil direktor zavoda za varstvo narave. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Pred vstopom v politiko je bil direktor zavoda za varstvo narave. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
14. 2. 2019 | 07:25
14. 2. 2019 | 18:22
3:39
Ljubljana – »Če želimo slediti vrednotam in načelom LMŠ, moramo sprejeti odgovornost. To odgovornost je Krajčič z odstopom tudi sprejel. Vsem našim poslancem je hudo zaradi tega, kar se je zgodilo, a to je edina možna odločitev,« je pojasnil vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović.

V stranki so se včeraj seznanili z odstopno izjavo svojega poslanca Darija Krajčiča. Potrdili so, da je njegov odhod povezan s krajo. Včeraj je namreč pozornost vzbudila njegova izjava, izrečena na torkovi seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo, da v trgovini ni plačal sendviča:



Brane Golubović, vodja poslancev LMŠ. FOTO: Roman Šipić/Delo
Brane Golubović, vodja poslancev LMŠ. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odločitev je Krajčič sprejel sam, saj so poslanci avtonomni in jih ne more razrešiti nihče, je še dodal Golubovič. Dokler se z njegovim odstopom ne seznani državni zbor, bo opravljal svoje obveznosti. Na izjavi za javnost je manjkal, ker je v tem času v družbi treh poslancev sprejel veleposlanika Avstralije dr. Brendona Hammerja.

V izjavi za javnost na sedežu stranke je vodja poslanske skupine poslančevo odločitev pospremil z besedami, da je Krajčič dober strokovnjak, človek, kolega, prijatelj in sodelavec, vendar je storil »nedopustno dejanje«. 
 

Politični novinec


Krajčič je bil kot poslanec aktiven v odboru za infrastrukturo, okolje in prostor, odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter je bil predsednik odbora za zadeve Evropske unije.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo
Še včeraj se je ob premieru, poslanskih kolegih in ministrih iz kvote LMŠ pojavil na razglasitvi odločitve, da bo stranka samostojno nastopila na evropskih volitvah.

Po izobrazbi je doktor gozdarskih znanosti, v preteklosti je deloval kot direktor v zasebnem sektorju in v javnem zavodu, kot generalni direktor na ministrstvu za okolje in prostor, direktor zavoda za varstvo narave ter kot docent na ljubljanski univerzi. Za poslanca je bil izvoljen v Mozirju, prejel je 17,7 odstotka oziroma 1384 glasov.

Glede na rezultat ga bo na poslanskem mestu, če ga bo sprejel, nasledil Nik Prebil. Prebil se je rodil leta 1991 in končuje magistrski študij programa za mednarodne in diplomatske študije na Brdu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine