Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Policisti znova pod strokovnim nadzorom

Dvomi vodstva o strokovnem delu mož v modrem vnovič sinhronizirani s kritiko dela politike.
Zaupanje državljanov v policijo kot institucijo drastično upada, ugotavlja predsednik policijskega sindikata. FOTO: Matej Družnik
Zaupanje državljanov v policijo kot institucijo drastično upada, ugotavlja predsednik policijskega sindikata. FOTO: Matej Družnik
17. 7. 2021 | 06:00
5:53

V nadaljevanju preberite:


Na odboru so na predlog Branka Grimsa razpravljali o nedopustnosti dvojnih meril policije ter opustitvi dolžnostnih ravnanj. Grims je opisal različne negativne izkušnje, ko je sam doživljal takšne in drugačne napade, policija pa se po njegovem mnenju ni zadostno odzvala.

Kot je poudaril, so po ustavi pred zakonom vsi enaki in so vsem zagotovljene enake pravice, tudi pravica do varnosti in osebnega dostojanstva. »Kako se potem lahko dogajajo serijski napadi?« se je vprašal Grims in dodal, da so se v zadnjem času razširili na poslance vseh političnih skupin. Pri tem je bil kritičen, ker še noben napad na poslanca ni doživel sodnega epiloga, v preteklosti pa da policija ob napadih na poslance sploh ni posredovala.

To pa ni prvi nadzor nad delom policije, ki je sinhroniziran z mišljenjem vladajoče SDS. Pred tednom dni je Olaj javnosti predstavil ugotovitve nadzora na predvečer praznika dneva državnosti. Za Olaja, predsednika vlade Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa je bilo sporno ravnanje posebne policijske enote, ki je na shodu protestne ljudske skupščine 25. junija pridržala le tako imenovane rumene jopiče, sicer simpatizerje SDS.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine