Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Podjetje Rastoderja preiskali zaradi suma proizvodnje in prometa z drogami

Današnji postopki niso posledica klicev občanov na interventno številko 113, so sporočili z NPU.
Izet Rastoder je uvoznik banan, bivši lastnik nogometnega kluba Olimpija, nedavno pa je kupil letalsko licenco propadle Adrie Airways. FOTO: Igor Zaplatil
Izet Rastoder je uvoznik banan, bivši lastnik nogometnega kluba Olimpija, nedavno pa je kupil letalsko licenco propadle Adrie Airways. FOTO: Igor Zaplatil
J. T., L. Z.
30. 1. 2020 | 13:12
30. 1. 2020 | 17:37
3:01
Podjetje Izeta Rastoderja, ki se ukvarja z uvozom banan, so danes obiskali preiskovalci. »Izvedli so nujna preiskovalna dejanja na podlagi odredb sodišča in državnega tožilstva v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami,« so sporočili z Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).

Današnji postopki niso posledica klicev občanov na interventno številko 113, so dodali. »Z izvajanjem operativnih aktivnosti nadaljujemo, sledila bo analiza pridobljenih podatkov, o vseh zbranih obvestilih bomo obvestili pristojno državno tožilstvo.«

Odzvala se je tudi družba Rastoder d.o.o. »V zgodnjih jutranjih urah smo začeli razkladati kontejner z bananami, ki je v Slovenijo prispel z enotedensko zamudo. Opazili smo nepravilnosti v nekaterih škatlah, in sicer: napolnjene so bile s paketi pisarniškega papirja in ne v celoti z bananami. Takoj smo sami obvestili pristojno carinsko službo, vendar je nekaj minut zatem v skladišče vstopila oborožena enota policije, ki je prisilila zaposlene, da so se morali uleči na tla in prekiniti z delom. Nekaterim so vzeli telefone. Zaradi tega je naše delo v skladišču zastalo. Našim kupcem po Sloveniji nismo mogli pravočasno dobaviti naročenih banan. Policija je začela pregledovati škatle (v enem kontejnerju je približno 1.080 škatel). Kot trenutno kaže je bila problematična ena paleta. Papir so preiskovalci odpeljali. Trenutno na kamerah preiskujejo in pregledujejo potek sprejema te pošiljke. Preiskava še poteka. Zaposleni sodelujemo s preiskovalci,« so zapisali v izjavi za javnost.

Policijsko vozilo pred poslopjem podjetja Derby. FOTO: Bralec/Slovenske novice
Policijsko vozilo pred poslopjem podjetja Derby. FOTO: Bralec/Slovenske novice


Bralec Slovenskih novic, ki se je peljal mimo podjetja Rastoder na Letališki cesti v Ljubljani, je sporočil: »Prišli so specialci in blokirali vhod. Ne vem, za kaj gre, ni pa mogel nihče noter in nihče ven.« Na kraju naj bi bili nekaj minut, nato pa so se odpeljali. A nekaj policistov, menda v civilu, naj bi na kraju ostalo. Vse skupaj naj bi bilo 20 policistov.

Spletna stran časopisa Dnevnik sicer poroča, da so na v podjetju Rastoder ugotovili, da so v enem zabojniku namesto banan našli papir, zato so tudi poklicali policijo in carino.

FOTO: Blaž Samec
FOTO: Blaž Samec


Izet Rastoder je uvoznik banan – to počne prek podjetja Rastoder –, bivši lastnik nogometnega kluba Olimpija, nedavno pa je kupil letalsko licenco propadle Adrie Airways.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine