Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Po spletu krožijo lažna obvestila o izbruhu nove bolezni

Ministrstvo za zdravje opozarja, da naslov info.mz@gov.si, s katerega prihajajo lažna obvestila, ni v lasti ministrstva.
Lažna obvestila nimajo nobene zveze z ministrstvom. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Lažna obvestila nimajo nobene zveze z ministrstvom. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
STA
4. 9. 2024 | 14:24
4. 9. 2024 | 14:27
1:38

Po elektronski pošti krožijo lažna obvestila, ki naj bi jih pošiljalo ministrstvo za zdravje. Besedilo vključuje opozorilo o izbruhu nove nalezljive bolezni in poziv k cepljenju. Na ministrstvu za zdravje opozarjajo, da gre za zlonamerno sporočilo, na katerega naj prejemniki ne odgovarjajo, prav tako naj ne odpirajo priloženih priponk.

Sporočilo je poslano z domnevnega naslova info.mz@gov.si. V zadevi je naveden naslov Javno obvestilo: nove nalezljive bolezni v Sloveniji. Sporočilu je dodana tudi priponka, v kateri naj bi bilo nujno sporočilo o izbruhu bolezni ter podatki o cepilnih mestih.

Ministrstvo za zdravje opozarja, da omenjeni naslov ni v lasti ministrstva. Gre za lažna sporočila, ki nimajo nobene povezave z ministrstvom, so poudarili.

Prejemnikom sporočila svetujejo, naj nanj ne odgovarjajo. Prav tako naj ne odpirajo priponk oz. priloženih datotek, ne klikajo na povezave in ne posredujejo svojih osebnih podatkov. Takšno spletno pošto pa naj dodajo na seznam neželene pošte.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo za samo 9,99€ mesečno.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine