Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Po prometni nesreči za pse poskrbela veterinarska inšpekcija

Ruskega državljana, ki hitrosti vožnje ni prilagodil poteku ceste in tehničnim lastnostim vozila, bodo kazensko ovadili.
Prevrnilo se je vozilo s priklopnikom, v katerem je bilo 11 psov. Dva sta po trčenju pobegnila iz priklopnika, devet jih je ostalo v kletkah. FOTO: PU Celje
Prevrnilo se je vozilo s priklopnikom, v katerem je bilo 11 psov. Dva sta po trčenju pobegnila iz priklopnika, devet jih je ostalo v kletkah. FOTO: PU Celje
STA
23. 8. 2024 | 12:06
23. 8. 2024 | 12:34
1:56

Ob četrtkovi prometni nesreči, zaradi katere je bila dlje časa zaprta štajerska avtocesta, je morala posredovati veterinarska inšpekcija. Prevrnilo se je namreč vozilo s priklopnikom, v katerem je bilo 11 psov. Dva sta po trčenju pobegnila iz priklopnika, preostalih devet je ostalo v kletkah, so sporočili s celjske policijske uprave.

Prometno nesrečo je okrog 19. ure povzročil voznik osebnega vozila ford transit, ruski državljan, ki hitrosti vožnje ni prilagodil poteku ceste in tehničnim lastnostim vozila. Priklopni del vozila je z desnega voznega pasu najprej zaneslo v desno, kjer je oplazilo betonsko zaščitno ograjo, nato pa še skrajno levo, kjer je prav tako oplazilo betonsko zaščitno ograjo, nakar se je vozilo s priklopnikom prevrnilo.

Ob četrtkovi prometni nesreči, zaradi katere je bila štajerska avtocesta dlje časa zaprta, je morala posredovati veterinarska inšpekcija.
FOTO: PU Celje
Ob četrtkovi prometni nesreči, zaradi katere je bila štajerska avtocesta dlje časa zaprta, je morala posredovati veterinarska inšpekcija. FOTO: PU Celje

V priklopnem delu vozila je voznik v kletkah prevažal 11 psov. Dva  sta po trčenju pobegnila iz priklopnika, preostalih devet je ostalo v kletkah. Oba psa, ki sta bila na vozišču, so celjski policisti takoj ustrezno zavarovali. Nobeden od psov ni bil vidno poškodovan. Za njihovo varno namestitev so poskrbeli predstavniki veterinarske inšpekcije.

Lastnika in sopotnici so zaradi lažjih poškodb odpeljali v celjsko bolnišnico. Zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje bodo voznika kazensko ovadili, so še sporočili s policije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine