Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Petdeset šolarjev iz Marezig s prebavnimi težavami

Na OŠ Marezige skupaj s strokovnjaki Nacionalnega inštituta za javno zdravje že iščejo morebitne vzroke za obolenje.
Petina šolarjev iz Marezig danes ni prišlo k pouku. FOTO: Jure Eržen/Delo
Petina šolarjev iz Marezig danes ni prišlo k pouku. FOTO: Jure Eržen/Delo
P. M.
9. 6. 2022 | 12:11
9. 6. 2022 | 17:49
1:41

Kar petdeset učencev od 267, kolikor jih obiskuje Osnovno šolo Marezige, danes ni prišlo v šolo zaradi prebavnih motenj; otroci bruhajo in imajo drisko.

Medtem ko se starši zaskrbljeno sprašujejo, ali je kriva zastrupitev s hrano ali vodo, ali je onesnaženje vode morda prišlo z bližnjega gradbišča, ali pa gre morda za izbruh viroze, na šoli skupaj s strokovnjaki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) že iščejo morebitne vzroke za obolenje. Prve so o tem poročale Primorske novice.

Ravnateljica Osnovne šole Marezige Eneja Rožanec je za Delo potrdila, da so o obolelih obvestili zdravstveni inšpektorat, NIJZ in Rižanski vodovod. Tudi na spletni strani šole so starše v izogib »širjenju nepreverjenih informacij« pozvali, naj bodo pozorni na prebavne motnje pri otrocih, naj o tem obvestijo razrednika, oboleli pa naj ostanejo doma in pazijo na osebno higieno ter zadostno hidracijo.

Rožančeva o tem, kaj je povzročilo težave pri skoraj petini otrok na šoli, noče ugibati. Prav tako ta trenutek težko napove, kdaj bo uradno znan »povzročitelj«. Upa pa, da bo to čim prej.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine