Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Opozicijske SD, LMŠ, Levica in SAB vložile interpelacijo ministra Hojsa

SD je interpelacijo zasnovala zaradi odločitve ministrstva, da omogoči Thompsonov koncert, po usklajevanju z drugimi tremi strankami pa so jo dopolnili še z nekaterimi drugimi očitki.
Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik/Delo
Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik/Delo
STA
9. 6. 2020 | 16:04
9. 6. 2020 | 18:35
3:57
Opozicijske SD, LMŠ, Levica in SAB so danes vložile interpelacijo ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Zaradi odločitve ministrstva, ki omogoča koncert hrvaškega pevca hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, so interpelacijo zasnovali v SD, po usklajevanju z drugimi tremi strankami pa so jo danes dopolnili še z nekaterimi drugimi očitki.

Zlasti v Levici in LMŠ so izpostavili še druge očitke na račun ministra za notranje zadeve. LMŠ je spomnila na kadrovanje, tudi zamenjavo v vrhu Nacionalnega preiskovalnega urada. V Levici so opozorili na »vodenje postopkov proti miroljubnim protestnikom, postopke za aktivacijo vojske na meji in podpis pod pismo notranjih ministrov EU glede relokacije beguncev«.
Hojsu pa v interpelaciji očitajo tudi tvite, s katerimi je »policiji javno sugeriral, na kakšen način naj postopa v določenih konkretnih zadevah in na kakšen način naj 'kaznuje' ravnanja določenih posameznikov«.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je že v ponedeljek pojasnil, da je povod za pripravo interpelacije odločitev ministrstva, da ugodi pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta Thompsona v Mariboru. To ostaja tudi glavni očitek v interpelaciji.

Hojs je včeraj sicer odgovarjal na očitke glede interpelacije, in med drugim dejal, da si zdaj koncerta ne želi niti Thompson. Ostro se je odzval na očitke, da s tem podpira ustaštvo. »Predsedujoča pri SD je dejala, da širim sovraštvo in podpiram ustaštvo. To je pod vsako ravnjo,« odgovarja Hojs. »Politična igra je znana – ideološko oblatiti mene kot osebnost. Ustaštvo, nacizem, komunizma ... vse to je zavržno. Enačiti mene z ustaštvom je pod vsako ravnjo,« je včeraj dejal Hojs.

Odločitev ministrstva, da ugodi pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta Thompsona v Mariboru, ostaja glavni očitek v interpelaciji. FOTO: Josko Ponos/Cropix
Odločitev ministrstva, da ugodi pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta Thompsona v Mariboru, ostaja glavni očitek v interpelaciji. FOTO: Josko Ponos/Cropix


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine