Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlada dela z državo kot svinja z mehom

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš razpravljata o aktualnem političnem dogajanju.
Delova kmentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
Delova kmentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ali Žerdin, Janez Markeš, M.B., video: Voranc Vogel
8. 7. 2020 | 14:29
4. 5. 2021 | 09:34
1:48
Po tem, ko je notranji minister Aleš Hojs nepreklicno odstopil, ker ni uspel dovolj vplivati na delo policije, je včeraj opolnoči potekel rok, ko bi premier o odstopu moral obvestiti državni zbor. Tega ni storil. Danes, kot je na vprašanja novinarjev odvrnil Aleš Hojs, niti sam ne ve ali je še notranji minister ali ne. Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš se sprašujeta, kaj se dogaja.



Žerdin je opozoril, da je že razlog Hojsovega odstopa skrajno problematičen, da pa v slovenski zgodovini še ni bilo primera, ko bi si član vlade po svojem odstopu premislil. Meni, da bi bilo izjemno nenavadno, če bi Hojs vendarle ostal. Markeš meni, da gre za »ljudi, ki delajo z državo kot svinja z mehom« in, da »to niso ljudje besede in časti.« Markeš opozarja, da skuša sedanja vlada iz pravne države narediti pajdaški sistem, na kar bi morali biti državljani in opozicija izjemno pozorni. 



»Če bodo nadaljevali z razgradnjo institucij, ki preiskujejo njihov kriminal, bomo morali na ulico« ugotavlja Markeš. Žerdin in Markeš se strinjata, da je koalicija, kljub pretresom v stranki Desus razmeroma trdna in da predčasne volitve brez vseslovenskih ljudskih protestov niso verjetne. »Naša država je ogrožena,« ugotavlja Markeš.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine