Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Novo, troglavo vodstvo za nove metode dela

Kandidat za vodenje je nekdanji novinar, piarovec in sindikalist Luka Lukić. Načrt za štirideset novih zaposlitev.
Minister za delo Luka Mesec je prepričan, da bo Luka Lukić kos izzivom, pred katerimi je Inšpektorat RS za delo. FOTO Leon Vidic/Delo
Minister za delo Luka Mesec je prepričan, da bo Luka Lukić kos izzivom, pred katerimi je Inšpektorat RS za delo. FOTO Leon Vidic/Delo
12. 9. 2022 | 20:44
12. 9. 2022 | 20:44
8:25

V nadaljevanju preberite:

»Želje in ambicije so zelo velike,« pravi Luka Lukić, kandidat ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca za vodenje Inšpektorata RS za delo. Vlada ga bo kot v. d. na čelu tega organa potrdila predvidoma v četrtek, funkcijo bo prevzel 19. septembra.

V kratkem naj bi se mu pridružila še dva namestnika. Mesec napoveduje bistveno spremembo metode dela inšpekcije, ki bo temeljila na, kot se je izrazil, »jasnem prioritiziranju«.

Luka Lukić, letnik 1983, je bil novinar pri časopisu Dnevnik in na spletnem portalu MMC RTV Slovenije, vodil je Sindikat novinarjev Slovenije, zaposlen je bil v službi za odnose z javnostjo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, od avgusta lani je delal v društvu Delavska svetovalnica.

»Kot raziskovalni novinar se je ukvarjal s kršitvami delovnopravne zakonodaje, kar pomeni, da področje dela inšpektorata pozna, pozna tudi medijski prostor. Zanj smo se odločili zaradi vrline, ki javno mogoče ni vidna, in to je, da nikoli ni bil človek, ki bi ga bilo strah dati glavo na tnalo. Če inšpektorat v tem trenutku kaj potrebuje, je to pogumno in odločno vodstvo. Prepričan sem, da ga bo z Luko Lukićem tudi dobilo,« je minister Mesec utemeljil svojo izbiro.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine